Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czym wyczyścić tylną kanape?

hb7

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie, mam mały problem, młody puścił pawia i tylna kanapa pomimo czyszczenia wodą z płynem dalej śmierdzi :)

może znacie jakieś preparaty ??

dzięki za pomoc :)

:). Młodego nie przekarmiać przed podróżą:).

Może pokrowiec lub położyć koc, a pod pokrowiec/koc pochłaniacz zapachów, taki jak do lodówek, i kłaść na tym siedzeniu???

W dniu 15.07.2011 o 08:32, hb7 napisał:

witajcie, mam mały problem, młody puścił pawia i tylna kanapa pomimo czyszczenia wodą z płynem dalej śmierdzi :)

No niestety na "drób" nie ma rady. Wszystko wsiąkło do wkładu kanapy. Można jeszcze próbować gąbką z płynem naciskać i nasączać to miejsce aż to coś sie trochę z neutralizuje, a potem spryskać kanapę jakąś wodą zapachową. Kilka dni będzie to niezbyt przyjemne ale po kilku dniach będzie po sprawie.

W dniu 15.07.2011 o 09:02, Author53 napisał:

No niestety na "drób" nie ma rady. Wszystko wsiąkło do wkładu kanapy. Można jeszcze próbować gąbką z płynem naciskać i nasączać to miejsce aż to coś sie trochę z neutralizuje, a potem spryskać kanapę jakąś wodą zapachową. Kilka dni będzie to niezbyt przyjemne ale po kilku dniach będzie po sprawie.

Zrobić ozonowanie wnętrza. Usunie wszystkie zapachy. Przyjemne też :D

proponuje odkurzacz z funkcją prania (ja prałem tapicerkę w starym aucie odkurzaczem firmy karcher + przystawka do tapicerki samochodowej), powinno pomóc ale głowy sobie uciąć nie dam, jak powoli będziesz przesuwał końcówką a później dokładnie odciągniesz wodę i zostawisz do wyschnięcia to powinno pomóc.

albo oddać auto do zakładu gdzie czyszczą tapicerki zapłacisz z 200zł i jak nie wyczyszczą tak że przestanie śmierdzieć będziesz zgłaszał reklamacje :)

Witam można spróbować pianką k2 do czyszczenia tapicerek ok 20zł ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...