Gość szczureczek Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Pękły mi już 3 sztuki w przeciągu 30 tkm. Dwa na prawej stronie i jeden na lewej. Wróciłem do lekko wybitych oryginalnych i czekam na paczkę z USA. Rozbebeszyłem, żeby zobaczyć co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 I co? Jest coś nie tak? Przecież pękły jak nożem uciął Po jakim przebiegu? I czy w warunkach takich jak na fotce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Pękły mi już 3 sztuki w przeciągu 30 000 km. Dwa na prawej stronie i jeden na lewej średnio co 10 000 km, zauważone przy zmianie oleju. W takich warunkach jak na focie byłem 3 razy i to na oryginalnych drążkach i nic im nie jest. Dla mnie to jakieś złe hartowanie albo lipny materiał... widać mikropęknięcia z zewnątrz do środka. I co to jest to po środku? pęka zawsze górne mocowanie to do drążka stabilizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Najpewniej wada wykonania, i chyba obróbka termiczna - trudno podejrzewać, że materiał sam w sobie miałby wadę trzykrotnie w tym samym miejscu. Czy te elementy mają wybity numer partii lub jakąś cechę np literową. Jeżeli jest ona tka sama na wszystkich to warto ją podać, bo jeśli wada dotyczy tej serii mozna ją omijać przy zakupie - inne serie mogą już nnie mieć tej wady i być trwałe. Chociaż najczęściej oznaczenie serii na odkuwkach dotyczy partii surowca do kucia a nie partii półfabrykatów do obróbki termicznej - nr partii surowca może obejmować 10.000 szt, parta błednie zahartowana 1.000 szt. Oznaczenie serii może być cyfrowe, ale też tylko literowe lub mieszane. Jeśli masz taką możliwość koniecznie zgłoś reklamację do sprzedawcy. Nawet jeśli nie uzyskasz wymiany to będzie to alarm dla niego i dalej w górę do producenta. Przynajmniej powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Reklamacja zgłaszana za każdym razem i uznana. Wada materiału podobno, tylko brak stabilizacji na zakręcie mogło się w końcu źle skończyć. Dlatego ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Jeśli na częsciach jest numer serii to podanie go tu na forum pozwoliłoby innym unikać tej serii, bo możliwe że nie wszystkie produkty tego producenta to szmelc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dziś się dowiedziałem, że mają dużo zwrotów. Ciekawe, kiedy wycofają partię całą. Pewnie jest trochę tego syfu na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.