maius Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 No to tak, chciałem założyć kolektor od SR20VE do mojej seryjnej Primery. Spodziewam się odzyskać parę koni z katalizatora, może poprawić moment obrotowy na niskich obrotach. I teraz pytania: 1. Gdyby nie udało mi sie kupić oryginalnej dwururki, pasuje jakaś inną? Czy trzeba dorabiać? 2. Jak to jest z uszczelkami? Ta od silnika podejdzie od zwykłego DE czy trzeba szukać/dorabiać? A jak z tą od strony dwururki? 3. Pasuje to w ogóle plug&play do tego silnika? 4. Na co się w ogóle nastawiać? Odczuję zmianę? Może ktoś coś takiego już robił? Bo myślałem początkowo o kolektorze rurowym z sunny gti, ale raz, że ciężko dostać, dwa - cena. Za 250zł był na alledrogo, a za 500 to ja sobie mogę SSAC-a z GB ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam, gdzieś nie dawno czytałem jak Coobcio wypowiadał się o kolektorze z VE, więc: 1. Tego akurat nie wiem. 2, 3. Pasuje p&p, więc uszczelka od silnika też, od dwururki nie wiem. 4. Daje on więcej Nm niż SSAC 4-2-1, ale KM generuje mniej 5. Za 500zł SSAC'a z wyjściem na 2,5" nie sprowadzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Jak koni po założeniu nie ubędzie to i tak będę zadowolony. Co do SSAC-a to może trochę przesadziłem, ale na ebayu są do wyrwania właśnie 2,5" za 110 funtów, czyli trochę ponad 500zł. Wystarczy kupić na miejscu i zostaje kwestia przesyłki jakimś kurierem polskim co wozi raz na tydzień do PL paczki... Brat w zeszłym roku kupił tak aparat i przesyłka kosztowała go między 40 a 70zł chyba, a doszła w 6 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 KM na pewno nie wygeneruje mniej niż na tym czymś, co w chwili obecnej wydala spaliny u Ciebie, więc śmiało możesz zakładać, ale ja osobiście wolałem zainwestować w SSAC'a. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.