xxyy777e Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Może ktoś orientuje się czy jakiś producent robi ochronne listy boczne na drzwi na wzór oryginalnych ? Ewentualnie może coś z tego co jest na rynku by pasowało. Zastanawiam się nad listwami które sprzedaje ASO Nissana ale koszt 420 zł szukam czegoś taniej. Wkurzają mnie ludzie którzy parkują obok mnie otwierają drzwi i obijają mi furę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elltry Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Sprawdź na allegro. Widziałem w tamtym tygodniu listwy na wzór tych oryginalnych ale nie z czarnego plastiku a metalowe chromowane w cenie ~200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Chromowane o których piszesz są mało funkcjonalne. Montowane są na dolnych krawędziach drzwi stąd niewiele ochraniają przed obiciami i mają z 2-3 cm wysokości. Listwy powinny być mniej więcej na środku drzwi i być w miarę wysokie. Pojawiły się ostatnio całkiem ciekawe listwy, produkowane pewnie gdzieś Chinach. Cena ok. ~ 246 zł i dostępne tutaj: http://www.agauto.sk/pl/detail/listwy-boczne-na-drzwi-ochronne-nissan-juke-2010--15399.html Mają zdecydowanie ciekawszy wygląd niż oryginalne. Cena super, przypominam oryginalne listwy ok.~ 420 zł Kupowałem kiedyś listwy w sklepie internetowym z powyższego linka do opla i były bardzo solidnie wykonane. Czekam jeszcze na kogoś kto wyprodukuje na wzór oryginalnych chlapacze przednie i tylne do Juke za niewielkie pieniądze, cena za oryginalne grubo ponad 300 zł to przesada... Edytowane 20 Września 2011 przez xxyy777e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swanyadi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Właśnie co zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Właśnie co zamówiłem Jak już zamontujesz napisz czy dobrze są dopasowane. tez jestem nimi zainteresowana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swanyadi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jasne pochwale się . Muszę do PL dojechać cały i zdrowy.Będę nawigilię. Odrazu pochwalę sie czerwonymi alusiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Miałem tej firmy listwy boczne do innego modelu auta (fiesta oraz corsa d) świetnie wykonane. Obecnie na Juke mam oryginalne listwy i nie mam zastrzeżeń do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Oryginalne listwy są dużo węższe jak widac. Podobają mi się bardzo listwy srebrne ,montowane na dole drzwi. Jednak one spełniają tylko ozdobną rolę, waham się między praktycznością (listwy w połowie drzwi) a wrażeniami estetycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Polecam czarne listwy na środku drzwi. Ładnie to pasuje kolorystycznie/stylistycznie do innych listew na nadwoziu np. plastików na błotnikach przednich/tylnych, plastikach ochraniających progi etc. Zoja do czego pasują srebrne listwy mocowane do krawędzi dolnych drzwi. Czy Juke ma gdzieś jeszcze chromy za wyjątkiem srebrnych felg ? Edytowane 19 Grudnia 2012 przez xxyy777e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Polecam czarne listwy na środku drzwi. Ładnie to pasuje kolorystycznie/stylistycznie do innych listew na nadwoziu np. plastików na błotnikach przednich/tylnych, plastikach ochraniających progi etc. Zoja do czego pasują srebrne listwy mocowane do krawędzi dolnych drzwi. Czy Juke ma gdzieś jeszcze chromy za wyjątkiem srebrnych felg ? Owszem Mój Żuczek ma obwódki świateł mijania i dwie listwy na tylnej klapie(nad i pod tablicą) Fotki wklejałam w temacie" akcesoria" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dla mnie to średnio wygląda, wszędzie na Juke jest czarny plastik. Wg. mnie jeśli bawić się w chromy to wymieniać wszystkie czarne plastiki na chromy a tak masz pomieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dla mnie to średnio wygląda, wszędzie na Juke jest czarny plastik. Wg. mnie jeśli bawić się w chromy to wymieniać wszystkie czarne plastiki na chromy a tak masz pomieszane. A mnie się podoba takie pomieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nolleb Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Chromowane o których piszesz są mało funkcjonalne. Montowane są na dolnych krawędziach drzwi stąd niewiele ochraniają przed obiciami i mają z 2-3 cm wysokości. Listwy powinny być mniej więcej na środku drzwi i być w miarę wysokie. Pojawiły się ostatnio całkiem ciekawe listwy, produkowane pewnie gdzieś Chinach. Cena ok. ~ 246 zł i dostępne tutaj: http://www.agauto.sk...010--15399.html Mają zdecydowanie ciekawszy wygląd niż oryginalne. Cena super, przypominam oryginalne listwy ok.~ 420 zł Kupowałem kiedyś listwy w sklepie internetowym z powyższego linka do opla i były bardzo solidnie wykonane. Czekam jeszcze na kogoś kto wyprodukuje na wzór oryginalnych chlapacze przednie i tylne do Juke za niewielkie pieniądze, cena za oryginalne grubo ponad 300 zł to przesada... czy listwy boczne ktoś ma zamontowane (naklejone) bo chcę je nakleić ale straszą że naklejone po 6--8 miesięcy odpadają czy ktoś ma doświadczenie w tym zakresie. nolleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baginek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 czy listwy boczne ktoś ma zamontowane (naklejone) bo chcę je nakleić ale straszą że naklejone po 6--8 miesięcy odpadają czy ktoś ma doświadczenie w tym zakresie. nolleb Myślę że jak dobrze odtłuścisz powłokę przed naklejeniem to nie ma możliwości aby odpadły. Też się zastanawiam nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Wystarczy umyć drzwi i przetrzeć w miejscu mocowania listew lakier specjalnym wacikiem z jakimś środkiem. Waciki są dołączone do listew. Listwy (nie oryginalne) tej firmy która produkuje do Juke miałem na Corsie D, trzymają się super. Są nie do oderwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swanyadi Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Proszę jak w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Kolego twoje zdjęcie ma format znaczka pocztowego. Dodam coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niesan Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Jeśli ktoś dalej szuka listw bocznych to polecam kupić tutaj: http://www.autowarto.pl/listwa-boczna-rider-213.html Dodatkowo mozna skorzystać ze skarbonki do której wpada 25 zł do wydania na jakiś gadzet ze sklepu lub pokrycie kosztów dostawy. Mają też do innych aut można sprawdzić tu: http://www.autowarto.pl/listwy-boczne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swanyadi Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Ale cena to 50zl wiecej niż ja dałem na AG AUTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi