Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

TINO 1.8 WASZE WRAŻENIA CO DO ELPIGAZ instalka

tino1481
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie zdradziłem VW (nigdy więcej)

Kupiłem (pod namową żony) ALMERĘ TINO 1.8 (114KM).

Chcę ją zagazować w ELPIGAZ

Czy macie Panie /Panowie jakieś przeciwwskazania?? jak te motorki chodzą na gazie zwłaszcza na instalce z ELPIGAZ?

Pozdrawiam

1481

Właśnie zdradziłem VW (nigdy więcej)

po co Ci ten stres z japońcem, wróć do taczki ze znaczkiem VW w 1.9TDI i będziesz zadowolony, a tak cały czas będzie Ci coś przeszkadzaćlaugh.gif

po co Ci ten stres z japońcem, wróć do taczki ze znaczkiem VW w 1.9TDI i będziesz zadowolony, a tak cały czas będzie Ci coś przeszkadzaćlaugh.gif

pytam poważnie chce znać opinie

pytam poważnie chce znać opinie

powiedz co chcą zamontować i wtedy można gdybać, praktyka tutaj pokazuje, że w większości przypadków i tak nasza opinia nie jest brana pod uwagę biggrin.gif, gazownicy w większości przypadków montują to co dostaną w zestawach, czyli nie do końca odpowiednie do każdego auta

• 3 tygodnie później...

Hej. Ja w mojej Primerze P11.144 z motorem 1.8 mam zamontowaną instalację ESGI2. Najważniejsza sprawa to dobry fachowiec od montażu a nie żaden partacz. Po drugie dobrej jakości podzespoły, czyli konkretny reduktor a nie żadna alaska. Tak samo wtryskiwacze konkret a nie jakieś żółte valteki.

Czarna jest w sam raz. Nie pamiętam dokładnie ile jest. Zbiera się jak ta lala i chodzi prawie jak na benzynie. Po przygodach z Alaską i valtekami, a później magikami to jest niebo a ziemia. Montował mi to koleś, który jest doradcą technicznym w Stag'u

może dał wierki 4 mm a nie mniejsze jak w większości przypadków

co do instalacji to ja wole coś co wszyscy znają np Staga

+ mocny i dobry reduktor i Hany

a wymyslanie jakiegoś taniego zestawu nie ma sensu ,,

przypadki co koledzy chcieli zaoszczędzić wychodziły tak że zmieniali i grzebali sami ,,,i w końcu byli zadowolenie ale to z naszą pomocą i ich dodatkową kasą np na nowe wtryski itp .

Czarna jest w sam raz. Nie pamiętam dokładnie ile jest. Zbiera się jak ta lala i chodzi prawie jak na benzynie. Po przygodach z Alaską i valtekami, a później magikami to jest niebo a ziemia. Montował mi to koleś, który jest doradcą technicznym w Stag'u

spoko tylko pytałem, bo akurat ja bym dał czerwone do tego silnika i

może dał wierki 4 mm a nie mniejsze jak w większości przypadków

brachu to 1.8 biggrin.gif

Witam.

Podziele się swoją opinią ci do instalacji firmy Elpi-Gaz. A wyłącznie na takiej instalacji jeżdżę od chyba 15 lat.

Miałem ją w polonezie przed laty - bez wtrysku. Sprawowała się przez 60 tys.km bardzo dobrze; żadnych problemów. Nastepnie montowałem w kolejnym aucie - opel silnik 1,6.Już wtrysk. Przejechałem jakieś 130 tys bez żadnych kłopotów. Paliła się kontrolka check engin i nie potrafili tego załatwić. I to był jedyny mankament tej instalacji. Obecnie w nissanie mam także Elpi-Gaz. Dotychczas przejechałem 10 tys. także bez problemów . I tyle.

Pzdr.

Elpi-Gaz to tylko elektronika, a jak wiadomo, ważniejszy jest montaż i podzespoły jakie zostały zastosowane i do tego wymaganie klienta, bo zadowolenie to jest względne ;), także można wsadzić nie najlepszą elektronikę na dobrych komponentach i będzie gitt i z drugiej strony, można wsadzić super elektronikę na dziadowskich komponentach i źle wystroić i nie będzie gitt,

Ważne, że jesteś zadowolony i tanio jeździsz