Gość Prorok78 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam wszystkich - moj pierwszy post na tym forum wiec 'Dzien Dobry' Pozwolcie ze spytam - po kilku latach oswajania sie z 4x4 - Land Rover, obecnie frontera B 3.2 V6 long (do sprzedania), nadszedl czas na decyzje :) - TAK - chce Patrola ! Ze wzgledow finansowych (max 22 tys liczac z pakietem startowym), bedzie to rocznik gdzies okolo polowy lat 90ych pewnie..Wiem ze nie 3.0, wiem ze na pewno 2.8 i na pewno long... Poza tym moze jestem dziwny ale podoba mi sie ta starsza kanciasta buda w Patrolach z tamtego okresu... Mam tylko dylemat ze zdobyciem informacji - do jakiego rocznika silniki 2.8 mialy 115 koni i mechaniczna pompe a od jakiego mialy juz 129 i pompe sterowana przez ECU? - jak wyglada sprawa z zawieszeniem? Wolalbym miec mimo wszystko zestaw sprezyna/amor a nie resor - jak to wyglada rocznikowo? - jesli jednak padloby na resor - jak tu jest z liftem? Opony bede chcial wlozyc 32 lub 33 cale i troszke go podniesc (tak okolo 2-3 cali), na sprezynie sprawa prosta - kupuje zestaw 4xspringi+4xamorki (ewentualnie podkladki pod sprezyny jak ma byc budzetowo), przekladam i jade... a jak to jest z resorem? Prosilbym rowniez o lopatologiczny przewodnik po modelach (z uwzglednieniem rocznikow), poki co sam nie wiem czego szukam (wiem ze long i ze okolo 95 rok)...i wiem ze nie GR Y61 bo te byly chyba pozniej... ale poza tym... k160, k260, Y60, Lcos tam... gdzie znajde jakis opis modeli ?? dzieki sliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rradian Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Cześć tez kiedyś szukałem rozpiski dot. modeli patroli i nie znalazłem. Niema czegoś takiego. Najwięcej na rynku można znaleźć 2,8 TD , konstrukcja bardzo prosta sam przy nim możesz grzebać. Części dużo. Ja śmigam 2,8 TD 94` krótkim i jest niesamowity. Mój kredens urzekł mnie możliwościami w terenie i kredensowym wyglądem. pozdr-Radian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.