Gość CarBike Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Panowie mam taki problem padł mi rozrusznik auto nie chce odpalić, słychać takie cyknięcie, po wyciągnięciu i podłączeniu na krotko wszystko działa, to co zauważyłem to przy próbie odpalenia przygasa zegarek na konsoli środkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeżeli akumulator jest OK , i masa na silniku dobrze przykręcona,to siadły tulejki w rozruszniku, albo przypalone jest uzwojenie, i pod obciążeniem nie kręci. Tak czy inaczej rozrusznik masz na stole rozbierz, i będziesz widział co trzeba zrobić. Wszystkie graty do tego rozrusznika są dostępne od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CarBike Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Rozrusznik był wyciągany czyszczony, martwi mnie to przygasanie zegara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Rozrusznik był wyciągany czyszczony, martwi mnie to przygasanie zegara Czyścić to sobie możesz końcówkę tłumika , jak nie kreci to wymaga naprawy, a co do przygasania, to normalne że jak dajesz stacyjkę na rozruch to wyłączają się na chwilę urządzenia elektryczne które pobierają zbędny prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CarBike Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Czy może byc to wina szczotko trzymacza ?? jak sprawdzić dokładnie czy padł rozrusznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość addicted Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 u mnie jest to samo! http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/79176-a33-problem-ze-startem-silnika-video/ nie rozbieralem i nie podlaczalem na krotko. ale symptomy te same. zobacz video w moim poscie i powiedz prosze czy masz to samo... cykniecie i przygasanie licznikow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.