waldi2100 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam wszystkich fanów nissana. Jestem od bardzo niedawna właścicielem Primery kombi wersja Elegance z 2001 roku, silnik 2.0 140 KM i CVT. Zauważyłem że w większości wypadków Primery z ksenonami nie mają na desce potencjometru do regulacji jasności podświetlenia zegarów. Czy wobec tego brak jest generalnie tego drobnego udogodnienia w tym modelu, czy też jest inny sposób na regulację, którego nie znam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Czesc. W instrukcji obslugi p11.144 pisze o tym regulatorze -jesli zastosowano. Wydaje mi sie ze w takiej wersji to powinien byc wypas i powinny byc tez spryskiwacze reflektorow podgrzewane siedzenia i rozne bajery. Powinno to byc takie pokretlo z lewej strony kierownicy . Moze byc tak ze ono jest a dzialac nie bedzie bo do oswietlenia wskaznikow wsadzono diody zamiast zarowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 W modelu 2001 (prod. od 09.2000) nie ma ręcznej regulacji, pod przednią szybą jest czujnik, który mierzy natężenie światła wpadającego przez szybę i na tej podstawie sam ustawia jasność/intensywność podświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 W modelu 2001 (prod. od 09.2000) nie ma ręcznej regulacji, pod przednią szybą jest czujnik, który mierzy natężenie światła wpadającego przez szybę i na tej podstawie sam ustawia jasność/intensywność podświetlenia. Z tego co wiem to ten czujnik to nie jest od zegarów tylko od klimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Z tego co wiem to ten czujnik to nie jest od zegarów tylko od klimy Ale co konkretnie robi? A propo regulacji, może jest ktoś kto ma model 2001 i ma regulację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ale co konkretnie robi? A propo regulacji, może jest ktoś kto ma model 2001 i ma regulację? W manualu napisali, że mierzy natężenie słońca i na tej podstawie ustawia klimę w trybie auto. Czyli pewnie jak jak stoisz na słońcu to dmucha zimniejszym niż jak stoisz w cieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Kurde, coś gdzieś czytałem, że jest automatyczna ta regulacja, ale teraz to już nie wiem, nie jestem pewien. Całe życie się człowiek uczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Kurde, coś gdzieś czytałem, że jest automatyczna ta regulacja, ale teraz to już nie wiem, nie jestem pewien. Całe życie się człowiek uczy A może i jest trzeba by sprawdzić w manualu. A może i jest trzeba by sprawdzić w manualu. Ok - nie ma, w manualu nie ma nic o tym. Ale regulację można prosto zrobić - ze schematu wynika ze trzeba wpiąć się regulatorem na 1 (jasno zielony z czerwonym paskiem) i 2(biały z zielonym paskiem) przewód białej wtyczki zegarów. Trzeba by wypraktykować Został mi chyba regulator z P11 przed liftowej to jak wrócę z urlopu to popatrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gutek1978 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Mam ten sam problem zegary sa za ciemnie a do tego jeszcze musze pods tablicy wymienic bo niewidac paliwa wskaznika i temp wody a jak by ktos wiedział czy sie da dorobic taki regulator to niech da znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.