Gość kloczkowski84 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam Kilka dni temu kupiłem almerkę z francji 5d 1,5 90KM. Miałem kilka problemów z nią ale dzieki Waszej pomocy uporałem się z nimi. Teraz mam pytanie odnośnie jazdy a właściwie hałasu podczas jazdy. Wcześniej miałęm Forda Focus w dieslu i było zdecydowanie ciszej podczas jazdy niż w Almerze. Strasznie głośno słychać opony podczas jazdy, opony były już w samochodzie wiec nie kupowałęm innych. Czy w Waszych almerach też jest tak głośno, tez słychac "szum" opon podczas jazdy???ja w tym samochodzie czuje sie jakbym jechał bez podłogi i słyszał tylko opony. Czy to wina opon???elementów zawieszenia??? Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wyząbkowane opony, ewentualnie łożyska w rozsypce. Łożyska łatwo sprawdzisz, podnosząc auto na lewarku i zakręcając szybko kołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No niestety N16 wygłuszona dobrze nie jest. Opony bardzo słychać, w porównaniu do innych aut, nawet niższego segmentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Ja swoją N15 przez ponad rok jeździłem na wyząbkowanych oponach na tylnej osi. Gdy w końcu zainwestowałem w nowe - po wyjeździe z wulkanizacji było tylko "kuuuur.. jakie to ciche". Przy 80km/h słychać tylko delikatny szum wiatru i cichutkie poklekiwanie archaicznego 2.0D, aż się zaczęło przyjemnie jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Ma to też swoje dobre strony, bo można łatwo usłyszeć czy coś nie w porządku z zawieszeniem, przeniesieniem napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 N16 1.8 benzyna też głośna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ja w swojej Almerce wygluszalem caly bagaznik, mata dekarska bo woda mi wchodzila do bagaznika, kupilem filc i wylozylem caly bagaznik,pod kanape dalem i pod nogi passazerow z tylu, dodatkowo zalozylem nadkola plastikowe z tylu i musze przyznac ze zrobilo sie duzo ciszej, nie slychac oporow toczenia kol, piasku ktory odbijal sie o nadkola z tylu, wody ktora chlapala o nadkola:) przyznam nawet ze kiedys jadac np 100km/h zaciagnalem reczny to slyszalem taki szum(mam krzywa tarcze prawa bo czesto trzymalo mi prawe kolo\) a teraz nie slychac. Ogolnie rzecz biorac, duzo pomoglo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nisstor Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Wyciszenie w Almerze nie istnieje,bagażnik,przedział osobowy to szczyt oszczędności - słychać koła, wiatr,silnik . Można to polubić albo jak kolega napisał wyżej -własna inwencja w wyciszenie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.