Gość tomaszgow Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Witam,podczas nierównego ruszania czyli szarpania coś mi skrzypi tylko nie wiem co czy to silnik czy zawieszenie,tak się dzieje przy pierwszym i drugim biegu na wstecznym nic się nie dzieje.Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy TINEK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 U mnie też kilka dni temu nagle zaczęło coś trzeszczeć przy ruszaniu i bujaniu na większych nierównościach. Muszę zajrzeć pod auto. Albo wahacz albo może któraś poduszka ... stabilizatory i końcówki drążków wykluczam bo ugniatając auto ręką nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 U mnie też kilka dni temu nagle zaczęło coś trzeszczeć przy ruszaniu i bujaniu na większych nierównościach. Muszę zajrzeć pod auto. Albo wahacz albo może któraś poduszka ... stabilizatory i końcówki drążków wykluczam bo ugniatając auto ręką nic się nie dzieje. A nie czasami styropiany w bagażniku albo trójkąt ostrzegawczy schowany w rogu za mocowaniem? Ja też miałem i zniknęło nie wiem co to było poruszyłem wszystko a zaczęło się po jeździe po polnej drodze ze sporym przechyłem bocznym (muldy po traktorkach) W tym czasie wymieniłem też sworzeń w prawym przodzie - może to tak przenosiło? - chociaż raczej skrzypiało przy "ugniataniu" bagażnika. A jeszcze spryskałem obficie sylikonem w spray poduszki sprężyn w zawieszeniu tylnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Nie, to nie styropiany. Jednak chyba końcówka bo teraz skrzypi czasem przy skręcaniu kołami w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Nie, to nie styropiany. Jednak chyba końcówka bo teraz skrzypi czasem przy skręcaniu kołami w miejscu. No to ratuje Cię tylko strzykaweczka z igiełką i troszkę olejku silikonowego, jeśli to skrzypienie jest tak denerwujące. Może lepiej i teraz jak nie pada w Twych okolicach, bo po deszczach może być gorzej. Nie, to nie styropiany. Jednak chyba końcówka bo teraz skrzypi czasem przy skręcaniu kołami w miejscu. No to ratuje Cię tylko strzykaweczka z igiełką i troszkę olejku silikonowego, jeśli to skrzypienie jest tak denerwujące. Może lepiej i teraz jak nie pada w Twych okolicach, bo po deszczach może być gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaszgow Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 To co pisze debeściak to też mnie denerwuje skrzypi wtedy kiedy jade po nierównościach i słychać to z tyłu w bagażniku.Ale to co zaczołem pisać na początku w tym temacie to coś innego skrzypienie słychać z przodu auta przy pierwszych dwóch biegach,prosze o pomoc w tych dwóch problemach.Pozdrawiam. Jeszcze jedno te skrzypienie w tyle auta to zaczeło się wtedy kiedy założyłem gaz. A czy mogą to być mocowania silnika,cały czas wydaje mi się że to odgłosy z okolic silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 I wywalczyłeś coś z tym skrzypieniem? Ja jeszcze nie miałem kiedy się za to zabrać. Jeśli chodzi o Twoje pytanie to poduszki też ponoć mogą skrzypieć, może być też maglownica :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaszgow Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Udało mi się usunąć tylne skrzypienie co się okazało w tylnej klapie plastikowa osłona nie była dobrze wpięta w zatrzaski i pomiędzy plastikową osłoną i metalem przykleiłem uszczelke bo plastikowe śruby słabo mi trzymały.A co z przodem to się pewnie dowiem w styczniu na przeglądzie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.