Guest wrobelaug Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 witam kupiłem nissana terrano 2001 2.7 chodzi super tylko jest problem przy uruchamianiu go rano na zimnym silniku. Chodzi o to ze , pali na dotyk tylko pierwsze sekundy pracuje nie równo i puszcza biały dym tak jakby był zapowietrzony i nie reaguje na pedał gazu po czym gaśnie. przy ponownym uruchomieniu pusci delikatna chmurke białego dymu ale pracuje juz równo i jest wszystko ok do ostygniecia zupełnego silnika. Czy ktoś miał podobną sytuacje Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakula81 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 witam kupiłem nissana terrano 2001 2.7 chodzi super tylko jest problem przy uruchamianiu go rano na zimnym silniku. Chodzi o to ze , pali na dotyk tylko pierwsze sekundy pracuje nie równo i puszcza biały dym tak jakby był zapowietrzony i nie reaguje na pedał gazu po czym gaśnie. przy ponownym uruchomieniu pusci delikatna chmurke białego dymu ale pracuje juz równo i jest wszystko ok do ostygniecia zupełnego silnika. Czy ktoś miał podobną sytuacje Z góry dziękuje za pomoc. ja mam teraz podobną. Dzieje się tak po uszczelnieniu pompy. Jest zamontowana ale niewyregulowana. Trzeba ustawić kąt wtrysku czyli zapłon. Jutro się za to sam zabieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piotrek2716 Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 moze tez byc nieszczelny uklad paliwowy (ja tak mialem i powod to korozja przewodow paliwowych i zasysanie powietra wym i po krzyku ale spr filtr) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Zacznij od wymiany filtru powietrza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.