Gość Lubsons Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Pewnie było to mówione wiele razy na forum ale każdy mówi co innego jak domowym sposobem wcisnąć tłoczek hamulcowy...( z przodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Pewnie było to mówione wiele razy na forum ale każdy mówi co innego jak domowym sposobem wcisnąć tłoczek hamulcowy...( z przodu) odkręcić cały zacisk lub poluzować odpowietrznik i wciskać czym w rodzaju klucza francuskiego (żabki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 (edytowane) ja zawsze używam klucza do kół i jakiejś rurki albo pręta i podkładam je miej więcej tak i na zasadzie dźwigni wciskam tłoczek. Edytowane 6 Września 2011 przez nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 U mnie w n16 jest inny frez na tloczku. Mianowicie zabkowany na okolo. Ja bralem rurke i wycinalem diaxem na niej frez. Wazne aby tloczek wciskac i rownoczesnie krecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 to jest zdjęcie poglądowe, nawet nie wiem od czego jest ten zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Panowie tłoczki w tylnych kołkach się wkręca nap kluczem rowerowym z z przodu się wciska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 dokładnie , przód sie tylko wciska najlepiej jakąś rurką ewentualnie ja wciskam srubą zrobioną samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja zawsze wciskałem kluczem francuskim. Generalnie nie było z tym problemu. Chyba, że masz zniszczoną, skorodowaną gładź tłoczka, to wtedy faktycznie może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja wciskałem zwykłym ściskiem stolarskim podłożyłem kawałek klocka drewnianego poszło sprytnie i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 a poco sie tak meczyc? sciski stolarskie, żabki....odrobina nieuwagi i usczelnienie albo i nawet tłok uszkodzone. Zanim sciągniesz zacisk hamulcowy to zwykłym płaskim śrubokrętem wciskasz tłok przesuwając zacisk wzgledem tarczy przez podłużny otwór w korpusie zacisku (przez otwór przez który widać grubość klocków). wchodzi elegancko i nic sie nie da uszkodzic. kiedyś kombinowałem z kluczami, srubami itp.po czym wpadlem na ten prosty sposób i stosuje z powodzeniem w różnych autach. Oczywiscie w przednich kołach,bo tylne jak pisali koledzy sie raczej wkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 jakoś tego nie widzę ,, natomiast s ścisk stolarski jak najbardziej tylko te nowe badziewia mogą nie dawać rady ,,,,ps każdy sposób jest dobry jak jest skuteczny ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi