Gość petruś Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam! Mam kilka pytań dotyczących N16. 1. Co ile wymieni się rozrząd? 2. Co ile wymienia się olej i jaki olej wlewa się do 1,5 dci 2004r.? 3. Nie wiem co się dzieje ale w mojej Almerce jak się skręca w lewo to coś syczy. Jak prostuje to jest ok. W prawą stronę tak nie jest. 4. Czy naturalnym w skrzyniach almery jest to że załóżmy jadę na 5-biegu puszczam gaz i gdy go ponownie wciskam gałka biegu się w tym momencie rusza? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 1. 120tyś lub 5 lat - patrz ksiązka serwisowa 2. Co 15tys nie dłużej niz 1 rok 10W40- patrz książka serwisowa 3. Nie skręcaj w lewo - nie będzie syczeć 4. Naturalne, w tym samochodzie się wszystko rusza Nie ma za co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jak by ktoś znał jakieś mądrzejsze odpowiedzi na pytania nr 3 i 4 niż niejaki kaziu to był bym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Z 4 się zgadzam:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 3. Układ wspomagania, bo co innego może syczeć. Sprawdzić stan płynu, maglownicę, zaciski, czy nigdzie nie przecieka i już. Dla kolegi Kazia lewoskręty są zbyt niebezpieczne . Jak jeździ na co dzień po jakimś dużym mieście to mu się nie dziwię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 4. Tak, normalne, skrzynia w N16 nie jest sterowana linkami, dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk1300 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 tez mam podobnie z gałką i na 5 biegu, a myślałem że to może wina padniętej którejś poduszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Co do punktu 3. to nie wspomaganie. W tej chwili to jest jak by tarcie koła (choć opona jest cała bez przetarć) przy prędkościach powyżej 40 km/h. Dzisiaj jadę do mechanika:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.