Gość lukas28 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Witam, Chcialbym sie zapytac o dwie rzeczy: 1. Klekot na zimnym silniku ( pod odpaleniu na wolnych jest cicho, pod dodatniu szybko gazu jest klekot od 900 - do 1500 pozniej cisza... ) Problem wystepuje tylko na zimnym im wiecej rozgrzany tym ciszej a przy 90 jest juz OK. Jest to Normalne w tym silniku ? albo musi byc cichy juz od zimnego ? to moj pierwszy diesel... 2. Mam Automat 6 biegowy - Tez pierwszy raz jezdze automatem... Jest to normalne ze przy dodaniu gazu obrotomierz leci odrazu +500rpm a pozniej normalnie ? Automat chodzi ok nie szarpie biegi plynne itd... Video : Nissan DCI Dzieki i pozdro lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Wydaje mi się jak najbardziej normalne. Ja jeżdżę tylko dieslami i w każdym jest podobnie. Trzeba się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREEMER Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Poczekaj na zimę i -20*C wtedy zobaczysz klekot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.