dbdariusz Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 witam. Mam pytanie. Czy ktoś próbował wymienić radio, które można obsługiwać w penelu kierownicy? Chodzi o to że w moim notesie jest radio ale nie ma mp3... fabryczne. Sęk w tym, że wymienić się da ale chciałbym zachować sterowność w kierownicy. Może jest jakiś model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Da się wymienić i jest zachowana sterowność z kierownicy.Kilka osób już to wykonało.Z tego co zdążyłem sobie wynotować to zakładali radio Alpine z interfejsem do kierownicy 4083 z nadajnikiem.Co dalej to tak od razu trudno mi powiedzieć,...Ale!Jeden z kolegów podał mi numer do elektronika który mu zakładał to ustrojstwo,jak chcesz ten numer to na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 (edytowane) Poszperaj w kąciku Qashqai`a. Tam chyba nawet ktoś oferował pośrednictwo w zakupie "zamienników", które legitymowały się znacznie większymi możliwościami i były kompatybilne z instalacjami fabrycznymi. Nie wiem jak teraz, ale na pewno w QQ z przed liftu było takie samo radio jak w Note. Teraz chyba radia w QQ i Note też są takie same, choć inne niż do tej pory. Teraz są Daewoo a wcześniej Clarion. Edytowane 9 Września 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 No właśnie,gdzieś też słyszałem że podpinali Kenwoody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Jeden z wątków masz tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/44522-qashqai-zamiennik-radia/ Ale z tego co pamiętam, temat był tam poruszany częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cdlxxvi Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Możesz również poszukać na Allegro lub eBayu przejściówek, które umożliwiają sterowanie z kierownicy niefabrycznym radiem. Miałem taki wynalazek w starym Renault z radiem/CD Sony, kosztowało to na eBayu jakieś grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Panie i panowie nie wiem gdzie to zapytanie podpiąć może właśnie tu. Chodzi mi o jakiś transmiter mp3 do naszego radia (mowa o roczniku 2006 -wąski panel) niestety firmowe radio nie czyta tego formatu a ze człowiek czasem muzyką odreagowuje stresy wiec przydałoby mi sie jakieś cudeńko może coś polecicie lub zaproponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo92 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Panie i panowie nie wiem gdzie to zapytanie podpiąć może właśnie tu. Chodzi mi o jakiś transmiter mp3 do naszego radia (mowa o roczniku 2006 -wąski panel) niestety firmowe radio nie czyta tego formatu a ze człowiek czasem muzyką odreagowuje stresy wiec przydałoby mi sie jakieś cudeńko może coś polecicie lub zaproponujecie? Chodzi Ci o trasmiter FM pod zapalniczkę? Kupiłem w tym tygodniu taki transmiter. Jakość dźwięku jeszcze ujdzie za taką cenę, jednak głośność słaba i raczej dyskoteki to nie zrobimy w aucie bo wtedy już dużo bardziej słychać niedoskonałości urządzenia i fal radiowych. Radia słucham z reguły na 12-15, jak chciałem dyskotekę to ok. 22. Płyty CD to przy 20 miałem już b. mocny bas i słychać było na zewnątrz konkretnie. Na transmiterze słucham na 20, jak przywaliłem kiedyś do 25-30 to od razu ściszyłem bo BARDZO nie lubię jak radio/głośniki nie wyrabiają i ktoś tak słucha. Ogólnie z urządzenia za te pieniądze jestem zadowolony - wbrew temu co czytałem, że rzadko który po odłączeniu go od zasilania pamięta częstotliwość, a już na pewno straci która piosenka była odtwarzana, tak ten pamięta i częstotliwość i ostatnią piosenkę, którą odtwarzał po wyciągnięciu karty/z gniazda. Szkoda jedynie, że nie ma rozdzielenia na katalogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ale po co kombinować z transmiterami? Może zamiast takiego ustrojstwa lepiej kupić jakiś odtwarzacz mp3 (nawet taki najtańszy z Allegro) i podpiąć pod to gniazdo w schowku nad konsolą? Kilka razy podłączałem swojego grajka i grało całkiem dobrze (tzn dało się posłuchać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ale po co kombinować z transmiterami? Może zamiast takiego ustrojstwa lepiej kupić jakiś odtwarzacz mp3 (nawet taki najtańszy z Allegro) i podpiąć pod to gniazdo w schowku nad konsolą? Kilka razy podłączałem swojego grajka i grało całkiem dobrze (tzn dało się posłuchać). w przedliftingowej acencie nie ma takiego gniazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ale po co kombinować z transmiterami? Może zamiast takiego ustrojstwa lepiej kupić jakiś odtwarzacz mp3 (nawet taki najtańszy z Allegro) i podpiąć pod to gniazdo w schowku nad konsolą? Kilka razy podłączałem swojego grajka i grało całkiem dobrze (tzn dało się posłuchać). Tu od siebie dodam, że bardzo ważny jest przewód łączący mp3 z tym gniazdem (najczęściej mini jack z obu stron). Im krótszy tym lepszy i im cieńszy, tym lepszy. Grube i długie przewody mają większy opór własny i trzeba mp3 solidnie podgłośnić, aby siła sygnału była odpowiednia. Idealne są cienkie i krótkie przewody dodawane do wspomnianych wcześniej transmiterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 w przedliftingowej acencie nie ma takiego gniazda W mojej maszynie z 2008 r, (model przed liftingiem) takie gniazdo jest. Wersja wyposażenia taka jak Twoja - Acenta. Może więc był to dodatek do radia 2 din??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxx Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 W mojej maszynie z 2008 r, (model przed liftingiem) takie gniazdo jest. Wersja wyposażenia taka jak Twoja - Acenta. Może więc był to dodatek do radia 2 din??? Od modelu 2008 (produkcja od wrzesień 2007) było montowane takie gniazdo, jest to jedna ze zmian wprowadzonych w wersji przejściowej. Z bardziej widocznych zmian przeniesiono antenę radia z przodu na tył auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Panie i panowie nie wiem gdzie to zapytanie podpiąć może właśnie tu. Chodzi mi o jakiś transmiter mp3 do naszego radia (mowa o roczniku 2006 -wąski panel) niestety firmowe radio nie czyta tego formatu a ze człowiek czasem muzyką odreagowuje stresy wiec przydałoby mi sie jakieś cudeńko może coś polecicie lub zaproponujecie? Ja tam miałem podpięty odtwarzacz mp3 pod to gniazdo mini jack, ale nie do konca byłem zadowolony z tego rozwiazania (baterie itp.) Teraz mam transmiter: http://www.ceneo.pl/10205475?se=yxPyw8UBFn0osfQRpcPhjT_H4ZjbMHZt&gclid=CLiYrMuNl6sCFQLxzAodvj8xxA kupiłem go za 35 zł chyba. Jakosc dzwięku super w porównaniu z tanszymi transmiterami. Obsługuje katalogi. Mogę go z czystym sumieniem polecic. Edytowane 12 Września 2011 przez Respi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czyli co jesli mój notes z 2006 nie ma gniazda do mini-jacka to nici ze słuchania mp3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czyli co jesli mój notes z 2006 nie ma gniazda do mini-jacka to nici ze słuchania mp3? Nici nie, musisz kupić zatem transmiter. Jak masz w pobliżu Media Markt, mają tam tego sporo. Coś Ci polecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czyli co jesli mój notes z 2006 nie ma gniazda do mini-jacka to nici ze słuchania mp3? acenta 2006 nie ma go z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60728-wymiana-radia-fabrycznego-na-inne/page__view__findpost__p__725647__hl__dareke__fromsearch__1 Dzisiaj te ceny są z całą pewnością niższe Edytowane 13 Września 2011 przez dareke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Na necie znalazłem coś takiego, co o tym myślicie. http://allegro.pl/sterowanie-radia-z-kierownicy-sklep-rzeszow-i1831320290.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Słyszałem, że takie "przejściówki" działają. Pytanie, czy nie powinny być dedykowane do konkretnych marek samochodów. W tym przypadku trzeba by sobie zagwarantować możliwość zwrotu, gdyby okazało się, że naszymi nissanowskimi instalacjami jest to nie kompatybilne. Edytowane 1 Października 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Kiedyś,chyba jeszcze przed secesją dostałem info od kogoś ,chodziło o wymiane radia właśnie i możliwość sterowania z kierownicy:informacja odnosiła się do:interfejs kierownica 4083 IRR z nadajnikiem.Ponoć działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 właśnie zamówiłem. musiałem podać jakie radio i jakie auta. czas oczekiwania jakieś 2 tygodnie, no i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Podziel się efektami na forum gdy już zakończysz operację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 A co powiecie o uzupełnieniu fabryczbnego radia w taki dodaek: http://www.ebay.com/itm/Nissan-Qashqai-Note-Juke-Navara-Micra-AUX-USB-conector-Lead-Iphone-/260892837969?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item3cbe6cc851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dobre. Ale czy to COŚ będzie pasowało do tego podstawowego radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi