Gość jarekdud Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Koledzy, dorosłem do zmiany auta haha i wybieram pomiędzy kilkoma modelami:) 1) nissan primera p12 2) 407 3) toyota avensis 4) vectra c i... w tym momencie jestem za primerą, nie wiem tylko czy benzyne czy diesla...auto kupię na miejscu w UK, ma mi służyć do jazdy do pracy, miasto, zakupy, wyjazd na ryby, wycieczki z rodzinką... i teraz prośba o pomoc... auto między 2002 a 2005... chcę by miało kamerę cofania i czy jest gdzieś wykaz typów oznaczeń wyposażenia nissanka czy ktoś mi możę powiedzieć na co zwrócić uwagę...jaki silnik wybrać a jaki ominąć szerokim łukiem... estate, czy hat.. I na usprawiedliwienie, czytałem o wszystkich w/w autach wstępnie odpadła 407 a akcent 99% mam na primerkę...dużo pozytywów...mimo mezaliansu z renią proszę o pomoc!!!!!!!!!!! ps. umieściłem tutaj ten post, ponieważ w dziale dotyczącym zakupu primerki nikt nawet okiem nie rzucił na mój post.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 W benzynie masz 1.6 (za mały) 1.8 (taki sobie) 2.0 (moim zdaniem odpowiedni) wszystkie chyba na łańcuchach (nie jestem pewien 1.6) W dieslu 1.9 (francuska produkcja) i 2.2 (japońska) o wszystkich silnikach naczytasz się tyle złego co dobrego. Trzeba się przejechać porównać i wtedy będziesz wiedział czy Ci pasuje. Później dokładny przegląd autka szczególnie silnika i będziesz zadowolony. Na przeglądzie nie oszczędzaj - bywają awarię, które jak Cię dopadną będą kosztowały tysiące. Jeśli dysponujesz większa gotówką to wybierz najmłodszy rocznik, dłużej pojeździ i jest lepiej zabezpieczony antykorozyjnie (jesli masz zamiar dłużej jeździć zabezpiecz po zakupie podwozie i profile zamknięte inwestycja warta swych pieniędzy). Jak masz jakieś auto na oku to rzuć linka na forum, rozszyfrujemy go Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 sztuka sztuce nie równa wiec nie ma co polecać , musisz pomacac pojezdzic i dobrze wybrac - z pomoca jakis mechanikow najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marian##Kwiatkowski Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Koledzy, dorosłem do zmiany auta haha i wybieram pomiędzy kilkoma modelami:) 1) nissan primera p12 2) 407 3) toyota avensis 4) vectra c i... w tym momencie jestem za primerą, nie wiem tylko czy benzyne czy diesla...auto kupię na miejscu w UK, ma mi służyć do jazdy do pracy, miasto, zakupy, wyjazd na ryby, wycieczki z rodzinką... i teraz prośba o pomoc... auto między 2002 a 2005... chcę by miało kamerę cofania i czy jest gdzieś wykaz typów oznaczeń wyposażenia nissanka czy ktoś mi możę powiedzieć na co zwrócić uwagę...jaki silnik wybrać a jaki ominąć szerokim łukiem... estate, czy hat.. I na usprawiedliwienie, czytałem o wszystkich w/w autach wstępnie odpadła 407 a akcent 99% mam na primerkę...dużo pozytywów...mimo mezaliansu z renią proszę o pomoc!!!!!!!!!!! ps. umieściłem tutaj ten post, ponieważ w dziale dotyczącym zakupu primerki nikt nawet okiem nie rzucił na mój post.... Mam doświadczenia z Vectrą B - bardzo pozytywne i obecnie z primerą P12 raczej negatywne. P12 to nie jest samochód japoński a jakiś wielonarodowy składak - zdecydowanie nie polecam i przy następnej wymianie wracam do vectry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarekdud Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Mam doświadczenia z Vectrą B - bardzo pozytywne i obecnie z primerą P12 raczej negatywne. P12 to nie jest samochód japoński a jakiś wielonarodowy składak - zdecydowanie nie polecam i przy następnej wymianie wracam do vectry. chyba też powoli ucieknę w stronę vectry,,,oglądałem 3 primery, i każda z nich ma jakąś elektroniczną przypadłość...może mam takie szczęście...moja almera tino śmiga radośnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 A jakie to negatywne doświadczenia? Vectra przecież będzie rdzewieć jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 a ja mam 1.8 i jestem zadowolony ekonomiczne auto w powiązaniu z LPG, problemów w użytkowaniu brak, szczerze polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.