sigma3 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Mam pytanko o kody błędów w Tino czy są dwu czy czterocyfrowe??? Pytam bo świecił mi check ale z mojej winy(przy wymianie filtra powietrza słabo wpiąłem kostkę przepływki)i zabawiłem się metodą zworkową w odczyt i wyszło mi,że mam takie błędy jak 1212 oraz 1295 ale jak mi udało się wykasować to miga mi 55 tak jak dla kodów dwucyfrowych a czytałem gdzieś,że kod 12 w dwucyfrowych to jest kod startu diagnostyki i teraz nie wiem co jest grane. Almera tino 2001 rok produkcji silnik 2.2 Di..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Witam, jestem nowym użytkownikiem Tinki 1.8 benzyna (od 3 miesięcy). Dziś w czasie jazdy zapaliła mi się kontrolka silnika. Co to może być tego przyczyną ??? Edytowane 15 Października 2014 przez sajdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Najpierw trzeba z czytać błędy na kompie. W tedy będzie wiadomo po kodzie jaka jest usterka i w ten czas można działać i myśleć dalej. Czy były jakieś niedomagania tuż przed zapaleniem się kontrolki? Może to Ci pomoże http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/79766-blad-silnika-jak-go-skasowac/?hl=check&do=findComment&comment=822200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 nie było żadnych, autko odpaliło normalnie, żadnej utraty mocy. czy elm 327 powinien to wykryc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 nie było żadnych, autko odpaliło normalnie, żadnej utraty mocy. czy elm 327 powinien to wykryc ? Połączyłem kilka tematów z tym samym problemem - czyli świecący się check engine, bez jakichkolwiek zauważalnych usterek. Poczytaj sobie teraz wszystko od początku i może coś znajdziesz dla siebie. Możesz również zerknąć w dział Almery, gdyż tam również silniki są takie same. /Skorzystaj z wyszukiwarki (na górze po prawo)/. Tutaj natomiast dział o diagnostyce http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/103-diagnostyka-komputerowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi