Gość ryś_71 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Witam, Zakupiłem Tino ze skrzynią H-CVT, wersja z silnikiem 2,0 SR20DE, 2001r. Autko sprowadzone, w Polsce ta wersja nie była oferowana w sprzedaży. Za jakiś czas (to znaczy za kilkaset kilometrów) podzielę się wrażeniami z użytkowania... Na chwilę obecną potrzebuję pomocy w następującej kwestii - zbliża się termin wymiany oleju w tym automacie - przebieg 114kkm, interwał wymiany wg. instrukcji to 60kkm. Powyższa instrukcja zaleca tylko i wyłącznie olej/płyn typu NS-1. Po wstępnym rozpoznaniu okazuje się że olej dostępny jedynie w ASO w cenie ok. 110 zł za litr. Potrzebna ilość to ok. 7,7 l. Liczę na podpowiedzi co do pozyskania NS-1 z innych źródeł... Na allegro można kupić NS-2 - czy można go stosować zamiennie z NS-1? Czy opłaci się sprowadzić z za granicy? Czy może ktoś z klubowiczów posiada ten olej jako "pozostałości" po wymianie? Byłbym zainteresowany odkupieniem... Czy ktoś się orientuje na czym polega "fenomen" tego oleju - dlaczego nie posiada on zamienników? Dzięki za wszelką pomoc, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam, podpowiem tylko tyle co wiem, masz skrzynie biegów automatyczną , i to prawda że wymienia się olej co 60.000 km, i pilnuj tego bo naprawa jest droga, popytaj w najbliższym warsztacie samochodowym jaki stosują olej do automatów na pewno są zamienniki, ale z tego co wiem zapłacisz i tak około 300zł, ponieważ te oleje są drogie. Nie jesteś sam kilka takich nissaników jeżdzi po naszych drogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.