Piotrek_S Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 sama przekładka to koszt 5000 zł z częściami . samochód stoi u mechanika już od października, trafiłem akurat na nie słownego mechanika, i dopiero od lutego coś tam robi . Więc nie za bardzo mogę Ci odpowiedzieć ile czasu mu to zajmie.. myślę że pod koniec marca odbiorę nissanka. a co do xenonów, to myślę że założę . Jak będzie montował scianę grodziową i spawał to zrób mu tam mały najazd i skontroluj jak zabezpiecza spawane miejsca. Tam jest masa możliwości, żeby zrobić na szybko, później nie ma tego jak sprawdzić, a za rok może sie okazać ze wszystko pordzewiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_kaw Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja własnie nabyłem zestaw xenonów jak znajdę czas w tygodniu to założę wybrałem barwę 6000k taką mi polecili w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Ja własnie nabyłem zestaw xenonów jak znajdę czas w tygodniu to założę wybrałem barwę 6000k taką mi polecili w sklepie. z ciekawosci zapytam się czemu te polecili? Jakich argumentów użyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_kaw Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Doradzili mi taką barwę gdyż powiedzieli ze od 4300 do 5000 to jest zwykła barwa jak w halogenie. Tylko mniej pobiera prądu. Od 6000k jest barwa z lekko poświatą niebieską.Nie wiem może błąd zrobiłem ze wybrałem aż taką barwę ale w razie co można zmienić żarnik. Namówili mnie na przetwornice slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Jak będzie montował scianę grodziową i spawał to zrób mu tam mały najazd i skontroluj jak zabezpiecza spawane miejsca. Tam jest masa możliwości, żeby zrobić na szybko, później nie ma tego jak sprawdzić, a za rok może sie okazać ze wszystko pordzewiało dobrze wiedzieć, no więc będzie mały nalot i zobaczymy jak zrobił, jak będę coś więcej wiedział to napiszę . a jeszcze może coś powiesz na co zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_kaw Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 A z ciekawości zapytam ciebie Oskar jaką masz barwę xenonów i jak się tobie sprawują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 dobrze wiedzieć, no więc będzie mały nalot i zobaczymy jak zrobił, jak będę coś więcej wiedział to napiszę . a jeszcze może coś powiesz na co zwrócić uwagę ? Zerknij sobie w galerię: http://picasaweb.google.pl/PiotrekS222 - ja robiłem przekładkę na podwórku u siebie Zeszło się z dwa miesiące, przy okazji było malowanie całości i poprawki blacharskie. Generalnie przy takiej przedkładce najważniejsze to dobrze blachy zabezpieczyć. U mnie po rozebraniu było kupe rudej. Jest tego więcej, ale nie ma sensu tu wklejać, reszta w gaerlii. A co do ksenonów jeszcze - u mnie były xenony angielskie. Ale jak się okazało, w środku jest wajha którą zmieniasz anglia/europa. Przestawa się blaszka i szybkim sposobem masz lampy europejskie. Jakby Ci się udało wyrwać takie lampy na allegro - często z anglika można nawet za 150zł lampe z przetwornicą - to miałbyś praktycznie fabryczne. Tylko uwaga - nie wszystkie lampy mają wajhę, dlatego trzeba przed zakupem osobiście obejżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Doradzili mi taką barwę gdyż powiedzieli ze od 4300 do 5000 to jest zwykła barwa jak w halogenie. Tylko mniej pobiera prądu. Od 6000k jest barwa z lekko poświatą niebieską.Nie wiem może błąd zrobiłem ze wybrałem aż taką barwę ale w razie co można zmienić żarnik. Namówili mnie na przetwornice slim. Ja mam żarniki Philipsa 4300 a świecą tak jak w załączniku poniżej Edytowane 19 Marca 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 tak podział na soczewkowe też jest i jest to 2 gi rodzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Zerknij sobie w galerię: http://picasaweb.google.pl/PiotrekS222 - ja robiłem przekładkę na podwórku u siebie Zeszło się z dwa miesiące, przy okazji było malowanie całości i poprawki blacharskie. Generalnie przy takiej przedkładce najważniejsze to dobrze blachy zabezpieczyć. U mnie po rozebraniu było kupe rudej. Jest tego więcej, ale nie ma sensu tu wklejać, reszta w gaerlii. A co do ksenonów jeszcze - u mnie były xenony angielskie. Ale jak się okazało, w środku jest wajha którą zmieniasz anglia/europa. Przestawa się blaszka i szybkim sposobem masz lampy europejskie. Jakby Ci się udało wyrwać takie lampy na allegro - często z anglika można nawet za 150zł lampe z przetwornicą - to miałbyś praktycznie fabryczne. Tylko uwaga - nie wszystkie lampy mają wajhę, dlatego trzeba przed zakupem osobiście obejżeć. tak dowiedziałem się o tym jak otworzyłem pudełko z nowymi lampami.. i teraz to jest d*p* że tak powiem ;( bo jedynie co mogę teraz zrobić to założyć jakieś spryskiwacze i żarniki bo lamp już nie będę 3 raz zmieniał . a dzięki za zdjęcie . będę wiedział na co zwrócić uwagę jak masz jeszcze jakieś ciekawostki co do xenonów czy przekładki pisz, chętnie się dowiem Edytowane 19 Marca 2012 przez Tofu strasznie długi wychodzi post i fotki po raz 2 gi bez fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi