Zwirek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam Zamontowałem w mojej navie moduł komfortu , wreszcie halogeny pracują i pomagają mi dojść do samochodu widząc co mam pod nogami przy otwarciu lub zamknięciu . Moduł świeci ledami w ciągu dnia a w nocy przy włączonym kierunku poszerza oświetlanie pobocza . Informacje co ma być włączone pobiera z CAN. Jest na tyle inteligentny że wie kiedy jest zmrok i nie doświetla zakrętów powyżej 40km/h . Długości czasów świecenia można indywidualnie sobie regulować z poziomu programu na PC . http://www.youtube.com/watch?v=SEQvAYX9hP8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Gdzie cos takiego zakupiłes ? Dużo zabawy z podłaczeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwirek Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Z podłączeniem jest trochę zabawy : trzeba doprowadzić na stałe zasilanie z akumulatora. Dwa kable do halogenów (prawy lewy) dwa do led , jeden na oświetlenie stóp w kabinie (fajny bajer bo podczas jazdy w nocy świecą się słabym światłem a po otwarciu drzwi rozpalają się na 100% ) następne wyjście do lusterek (oświetla bok navy przy otwarciu zamknięciu centralnego ) jest jeszcze wyjście aby przy otwarciu centralnego świeciło się wsteczne światło Trzeba jeszcze podłączyć czujnik światła następne dwa kabelki i dwa kabelki z CAN Gdyby nie czytał z CAN informacji byłoby jeszcze więcej kabelków. Z wszystkich funkcji nie musisz korzystać możesz sobie podłączyć np tylko halogeny i będziesz miał oświetlanie przy otwarciu i zamknięciu samochodu i doświetlanie zakrętów. Moduł chyba jest nie tylko do navary wnioskuję z programu do ustawiania parametrów bo jest do wyboru model Edytowane 9 Listopada 2011 przez Zwirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Zwirek, mógłbyś jeszcze napisać jakie urządzenie zainstalowałeś (nazwa, model) i gdzie kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Mnie najbardziej interesuje doswietlanie zakretów bo oswietlenie z lusterek mam seryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkiler Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 witam jestem zainteresowany by zapalały się halogeny gdy otwierma auto jak to zrobić proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwirek Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam, za mój egzemplarz modułu zapłaciłem 430 netto , z tego co się dowiedziałem moduł będzie dostępny wkrótce na allegro a ja posiadam egzemplarz z pierwszej serii, która nie jest już dostępna. Oczywiście do kosztów samego modułu trzebaby dołożyć koszt montażu (jeśli ktoś nie jest w stanie lub nie ma warunków samemu tego podłączyć). Z montażem spokojnie sobie poradzi dowolny warsztat elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM-POL Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam, za mój egzemplarz modułu zapłaciłem 430 netto , z tego co się dowiedziałem moduł będzie dostępny wkrótce na allegro a ja posiadam egzemplarz z pierwszej serii, która nie jest już dostępna. Oczywiście do kosztów samego modułu trzebaby dołożyć koszt montażu (jeśli ktoś nie jest w stanie lub nie ma warunków samemu tego podłączyć). Z montażem spokojnie sobie poradzi dowolny warsztat elektryczny. Czy jest już dostępny ten moduł komfortu. Szukam i szukam na allegro i nie moge znaleźć Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacuro Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 o proszę http://allegro.pl/modul-komfort-navcomfort-nissan-navara-i1960797475.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Kurcze nie rozumiem po co wam ten moduł ? Ja u siebie mam wyszystkie te opcje w standardzie tj. Brak - Doświetlanie zakrętów przednimi halogenami (funkcja aktywna do 40 km/h). MAM - Funkcja Coming/Follow Me Home. Chwilowe oświetlanie przodu, tyłu oraz boków pojazdu przy zamykaniu lub otwieraniu pojazdu nocą. MAM - Oświetlanie nocą okolic pedałów (nóg pasażera) przy otwarciu drzwi pojazdu. MAM - Automatyczne zapalanie dodatkowych lamp LED do jazdy dziennej w zależności od stanu włączenia/wyłączenia świateł głównych pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AM-POL Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Kurcze nie rozumiem po co wam ten moduł ? Ja u siebie mam wyszystkie te opcje w standardzie tj. Brak - Doświetlanie zakrętów przednimi halogenami (funkcja aktywna do 40 km/h). MAM - Funkcja Coming/Follow Me Home. Chwilowe oświetlanie przodu, tyłu oraz boków pojazdu przy zamykaniu lub otwieraniu pojazdu nocą. MAM - Oświetlanie nocą okolic pedałów (nóg pasażera) przy otwarciu drzwi pojazdu. MAM - Automatyczne zapalanie dodatkowych lamp LED do jazdy dziennej w zależności od stanu włączenia/wyłączenia świateł głównych pojazdu. Daj moze jakis namiar. Tez jestem z Łodzi mam D40 2007r i chetnie bym podjechał i zobaczył jak to działa. Jeśli sie zgadzasz to biuro@am-pol.com.pl lub 601 313 743 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Jest jakieś wyprowadzenie do dodatkowych lamp led? Ja też wszystko mam oprócz doświetlania zakrętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Podłączenie dodatkowych świateł Led , w każdym lepszym zestawie masz instrukcję i z lampy Led wychodzą trzy kable( minus, plus od stacyjki po włączeniu zapłonu ewentualnie pod bezpiecznik i trzeci kabel do plusa w postojów ce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pytałem o fabrycznie wyprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwirek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Pytanie do użytkownika NuMeR z którego roku masz Navarę że te wszystkie doświetlania są w standardzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam navare z grudnia 2007 jest to wersja z Hiszpani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Październik 2007 tylko nie wiem czy mam wyprowadzenie do ledów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Panowie........ile postów było by mniej, gdyby każdy w swoim prfilu napiał-rocznik, silnik,itp...itd... Wasze Nawarki mają podobne silniki do innych Nissmo. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi