Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Predkość maksymalna ?

ILLINX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

d*pa tam 280KM były DE, 300KM REV UP i 313KM HR - wiadomo żadne z nich mocy nie trzyma tak z 5-7% trzeba odjąć :D

Na EU i na Japonię były agresywniejsze mapy zapłonu w ECU realne wartości mocy dla 280konnych DE:

USA przeważnie generują moce ok 260KM

EU i JAP - ok 270KM.

Wiadomo wartości te mogę być inne na różnych hamowniach, na mojej wychodzą tak jak powyżej :D

d*pa tam 280KM były DE, 300KM REV UP i 313KM HR - wiadomo żadne z nich mocy nie trzyma tak z 5-7% trzeba odjąć :D

Na EU i na Japonię były agresywniejsze mapy zapłonu w ECU realne wartości mocy dla 280konnych DE:

USA przeważnie generują moce ok 260KM

EU i JAP - ok 270KM.

Wiadomo wartości te mogę być inne na różnych hamowniach, na mojej wychodzą tak jak powyżej :D

Mylisz się kolego. Jestem pewien że japońce mają trochę inaczej zmapowany ECU i trochę więcej mocy  :lol:

Można znaleźć tą informację w wielu miejscach, np. http://www.fastcar.co.uk/2012/11/01/nissan-350z-buying-guide/

Ja remapuje te Auta to widzę które jaką ma wersję softu, ze zgromadzonej wiedzy do tej pory stwierdzam że jedynie USA ma słabsze mapy zapłonu.

Wykresów mogę nawet tu nawklejać jak chcesz :P

Edytowane przez Coobcio

TomZ350 witam kolejna 350z w kielcach :)  Ja swoją do tej pory leciałem 255Km/h czuć było ze spokojnie wiecej poleci gdyby nie to ze wyrwało mi listwe dachową przy tej prędkości. 

• 2 lata później...

A gdzie jest wgl kaganiec zalozony w Zecie ? :D ja jechalem swoja osobiscie 240km/h 6 bieg i jakies 5300 k obr. Ale ogolnie ciezko juz powyzej 240 idzie... mam EU :) do 220 km/h idzie za***iscie :D