Gość gbula Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Czy ktoś miał w swojej Micrze "brzęczący" drążek biegów? Brzęczy mi tylko na 5 biegu w prędkościach ok 80-100 km/h. Jak przytrzymam ręką to jest OK. Brzęczenie dobywa się tak jakby gdzieś z dołu drążka. Czy ktoś wie co to może być i czy da się to w miarę szybko naprawić? Nie jest to może aż tak bardzo "upierdliwe" ale bardzo nie lubię jak mi coś stuka, brzęczy skrzeczy podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ja mam to samo w N14. ogólnie to luz na przegubie - koniec drążka- taki plastikowy element. mi się nie chciało rozbierać bo trzeba zdemontować wydech.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy ktoś miał w swojej Micrze "brzęczący" drążek biegów? Brzęczy mi tylko na 5 biegu w prędkościach ok 80-100 km/h. Jak przytrzymam ręką to jest OK. Brzęczenie dobywa się tak jakby gdzieś z dołu drążka.Czy ktoś wie co to może być i czy da się to w miarę szybko naprawić? Nie jest to może aż tak bardzo "upierdliwe" ale bardzo nie lubię jak mi coś stuka, brzęczy skrzeczy podczas jazdy Miałem to samo. Diagnoza w ASO. Wybity krzyżak na końcu wodzika -tuż przy samej skrzyni. Cena okolo 450 zł bo to integralna czesc wodzika. Myślałem nad kupnem używki ale do 1.3 zawsze było więcej problemów z częsciami. Pojechałem do znajomego mechanika, zapytal czy dam rade sam wymontowac i mu to przyniesc no to na kanal, pol godzinki i mialem w rece ten drazek. On go oddal do jakiegos zaprzyjaznionego zakladu - rozwiercili tulejke zeby znowu byla okragla w srodku, wytoczyli nowy sworzeń. Zaplacilem 20 zł. Montaż kolejne pół godzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja mam u siebie tak że jak daje wyższy bieg czyli juz w momencie 4 i 5 też mi brzęczy tylko kurcze dokładnie nie wiem gdzie :x a do tego strasznie słychać to nie tylko w wewnątrz auta ale także z zewnątrz :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Miałem to samo brzeczenie na 3 i 5 biegu. Wizyta w ASO i w ramach gwarancji wymieniono przegub dzwigni zmiany biegów, osłone dolną przegubu i nakładkę na gniazdo dzwigni. Nastała cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Czy ktoś miał w swojej Micrze "brzęczący" drążek biegów? Brzęczy mi tylko na 5 biegu w prędkościach ok 80-100 km/h. Jak przytrzymam ręką to jest OK. Brzęczenie dobywa się tak jakby gdzieś z dołu drążka.Czy ktoś wie co to może być i czy da się to w miarę szybko naprawić? Nie jest to może aż tak bardzo "upierdliwe" ale bardzo nie lubię jak mi coś stuka, brzęczy skrzeczy podczas jazdy bylo kupic automat i by klopotu nie bylo :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Z automatami też różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dokładnie mi też brzęczy tylko na 5 biegu od ok 85 do jakichs 110 . Ale sie tym nie przejmuje, przyzwyczailem sie poza tym czesto słucham radia wiec dzwiek nie jest aż tak bardzo słyszalny :wink: ale to chyba nie jest grozna usterka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja mam u siebie tak że jak daje wyższy bieg czyli juz w momencie 4 i 5 też mi brzęczy tylko kurcze dokładnie nie wiem gdzie :x a do tego strasznie słychać to nie tylko w wewnątrz auta ale także z zewnątrz :x Jeśli z zewnątrz, to może osłony wydechu spod spodu auta? Nam też tak "szczyrkało", głównie na niezbyt wysokich obrotach (około 2000), również na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 nie na luzie jak jade jest ok i cicho gorzej np jak jest gorka i masz nawet bieg 3 to brzeczy a jak wrzuce 4 to juz wogole. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość goro_pl Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 rowniez mam brzeczenie, ale nie ma co sie przejmowac wystarczy podkrecic muze i wszystkie halasy gina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 heheh no fakt to jest dobra metoda i tez ją stosuje :twisted: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemo_78 Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam Też miałem coś takiego. Tylko u mnie okazało się że jakaś sprężynka się wygięła i puściła. Mechanik wsadził nową i drgania się kończył. A było to toś takiego że w okolicach 80 - 100 km/h drążek wchodził w rezonans :-) /Pozdrawiam Micra 1.0 '99 ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZWIERZAK Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Tak jak kolega wspomniał sprężynka jest przyczyną Nowa w ASO w Warszawie kosztuje 24 zł A jeżeli tylko spadła to koszt 12zł w ASO lub chwila pod samochodem. poprstu na 5 biegu lewarek mam maxymalne wychylenie i obija się o wydech Prawdopodobnie są też problemy z redukcją z 5 na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Heh skądś to znam. Mi brzęczy na 4 biegu bez względu na prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbula Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 poprstu na 5 biegu lewarek mam maxymalne wychylenie i obija się o wydech sprawdzę tą sprężynkę (jak się ociepli), ale mam pewne wątpliwości, gdyż u mnie brzęczy nie tylko na 5 biegu, ale i na innych - zależne to jest od obrotów silnika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 to moze musisz sprawdzic obejme rury wydechowej:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbula Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 to moze musisz sprawdzic obejme rury wydechowej:] Wątpię aby była to obejma. jak przytrzymam drążek to przestaje bzyczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 to moze musisz sprawdzic obejme rury wydechowej:] Wątpię aby była to obejma. jak przytrzymam drążek to przestaje bzyczeć. pewnie masz to co ja -> wyrobiony krzyżak. Niestety ciężko dostać do k11 po liftingu bo jest zespolony z drążkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi