Gość BikJuke Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Czy takie samo światełko, jakie jest z przodu - zmieści się w podsufitce nad tylną kanapą ? Obawiam się, że z dziurą zostanę... Chcę dodać jakąś małą lampkę, bo okropnie tam ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Nie napisałeś o jaki samochód chodzi , więc ciężko doradzić jeżeli z tyłu podsufitka się mocno po naciśnięciu ugina to można zamontować jak nie to zrezygnuj lub zamontuj inne światło z przodu może uda się coś dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Nie napisałeś o jaki samochód chodzi , podpowiem o JUKEa jestes na podstronie forum Juke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BikJuke Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 trochę się ugina... pytam raczej tych, co już dorabiali oświetlenie do tylnej części kabiny. Dopłaciłem 1200 do dodatkowego oświetlenia i mam tylko 2 diody co mi na nogi z przodu świecą. Z tyłu nadal całkiem ciemno. Jakby co, to dajcie jakieś zdjęcie. Chętnie spojrzę na Wasze pomysły. Juke oczywiście. W innych Nissanach też nie ma z tyłu lampek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxyy777e Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dopłaciłem 1200 do dodatkowego oświetlenia i mam tylko 2 diody co mi na nogi z przodu świecą. Pewnie mają złocone styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Założyłem oświetlenie ledowe nad tylnym siedzeniem, koszt - niecałe 40 złotych , instalacja śmiesznie prosta, podłączona do środkowej lampki z przodu, funkcjonująca tak jak ona , czyli reagująca na otwarte drzwi i wyłącznik przy lampce. Edytowane 8 Października 2014 przez ziuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Pomysł fajny dla mnie zbyteczny można by się o jakies oświetlenie samochodowe pokusić bo te oczko sufitowe tak toche wieje wiocha ale plus za inicjatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Pomysł fajny dla mnie zbyteczny można by się o jakies oświetlenie samochodowe pokusić bo te oczko sufitowe tak toche wieje wiocha ale plus za inicjatywę Jeżeli prosta lampka, kolorystycznie dobrana do wnętrza wg Ciebie "wieje wiochą", to - jestem przekonany że duża lampa w kolorowe kwiaty zyskała by Twoje uznanie. Ale nie dyskutujmy o gustach. Minus za zaczepkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Jeżeli prosta lampka, kolorystycznie dobrana do wnętrza wg Ciebie "wieje wiochą", to - jestem przekonany że duża lampa w kolorowe kwiaty zyskała by Twoje uznanie. Ale nie dyskutujmy o gustach. Minus za zaczepkę. Powiedz proszę ile jest miejsca nad podsufitką bo tak jak w pierwszym poście BikJuke napisał chciałbym zamontować takie samo jak z przodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Powiedz proszę ile jest miejsca nad podsufitką bo tak jak w pierwszym poście BikJuke napisał chciałbym zamontować takie samo jak z przodu. Pozdrawiam Odpowiedż wysłałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sim Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 W temacie oświetlenia z tyłu - ja zachęcam do zainstalowania oryginalnego oświetlenia, spokojnie wystarczy wersja z pojedynczą żarówką. Spełnia swoje zadanie, z tyłu jest jaśniej, lampka podłączona jest do tej z przodu, wygląda estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usar Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 W temacie oświetlenia z tyłu - ja zachęcam do zainstalowania oryginalnego oświetlenia, spokojnie wystarczy wersja z pojedynczą żarówką. Spełnia swoje zadanie, z tyłu jest jaśniej, lampka podłączona jest do tej z przodu, wygląda estetycznie. Skąd wziąłeś tą lampkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Skąd wziąłeś tą lampkę? Ja zamontowałem taką samą jak z przodu na trzy zarówki i jak próbowałem to jedna za dużo światła nie daje(kanapę oświetli, podłogi już nie)- trzy w sam raz. Moż etrzeba wymienic żarówki na ledy? To taka sama lampka jak w note,qashqai, micra na allegro ok. 30 zł. Odległość wymierzyłem z wersji po lifcie w salonie- wchodzi na styk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sim Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Lampke nad tylna kanape zorganizowal serwis - sciagali az z Amsterdamu Mam pytanie- czy jak zastosuje LEDy do lampek oswietlajacych wnetrze to nie wplynie to ujemnie na dzialanie instalacji elektrycznej? Edytowane 7 Maja 2015 przez sim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Mam pytanie- czy jak zastosuje LEDy do lampek oswietlajacych wnetrze to nie wplynie to ujemnie na dzialanie instalacji elektrycznej? Nic się nie dzieje, mam dwa lata na postojowych. W Juku nie ma ostrzeżeń przed przepalonymi żarówkami- zatem nie kontroluje napięcia w oświetleniu. Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2015 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usar Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Krzycho59 mógłbyś zmierzyć odległość od środka lampki z przodu do środka lampki z tyłu. Kupiłem lampkę od Scenica, jak miałem Megane II to była tam taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Krzycho59 mógłbyś zmierzyć odległość od środka lampki z przodu do środka lampki z tyłu. Kupiłem lampkę od Scenica, jak miałem Megane II to była tam taka sama 75 cm w linii prostej- mierzyłem miarą stalową więc nie mogłem przytulić się do podsufitki. Nie odmierzaj mniejszej odległości bo jest tam wzmocnienie dachu więc raczej kilka milimetrów więcej niz mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japancar Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 A jak zdjąć podsufitkę do montażu lampki z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuka Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nie trzeba zdejmować podsufitki , po wymontowaniu przedniego oświetlenia, za pomocą ( odpowiednio długiej) plastikowej listwy z przymocowanym do niej kabelkiem - przesuń go między podsufitką a dachem do uprzednio wyciętego otworu - i to wszystko. Powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japancar Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Dzięki, zdam relację z realizacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie zapomni o zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi