Gość selen Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam. Niedawno kupiłem Almera N15 r 1999. 2.0 disel. Problem polega na tym ze zegary wariują.. np. wskazówka paliwa i temperatury idzie na maxa wskazówka od obrotów podskakuje miedzy 0 a 1 tys. a prędkościomierza nie działa wogóle... i do tego najgorszy defekt podczas takich awarii trzęsie samochodem na wolnych obrotach... tzw. kangurek... jak przy za szybkim puszczeniu sprzedła.. nie zawsze się to dzieje bo czasami zegary działają normalnie i wszystko jest ok. Poprzedni właściciel powiedział ze nie wie czemu sie tak dzieje powiedział ze mozliwe ze kiedys podłaczył klemy z akumulatora na odwrót... Nie wiem czy to przydatne ale wymieniał tez czujnik położenia wału. Bardzo prosze o pomoc. ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 wg mnie brak zaśilania ew słaba masa popraw poczyść klemy ,,,na początek prędkościomierz masz na pulsatorze ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawciooo198307 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Zobacz czy klemy nie są luzne.Co do licznika to wykręc i daj do elektronika od tv ja tak zrobiłem i było cacy.Sprawdz tez czy przy pompie nikt nie kombinował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość selen Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Masy posprawdzałem i wszystko ok. klemy tez ok. Ktoś chyba kombiował sterowniku pompy... są jakies inne srubki Martwi mnie tylko to szarpanie bo wystepuje tylko podczas tych wariacji zegarów. W róznych konfiguracjach dzsiaj np. paliwo ok temperatura ok obrotomierz podskakuje prędkościomierz nie działa wogóle Możliwe ze jest to czujnik temperatury ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.