Gość maciant80 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam. Na wiosnę tego roku zakupiłem Nissana Atleona 56.13 i wszystko byłoby dobrze tylko ze brakowało mu trochę mocy myslałem że te typy tak mają, ale zmieniłem zdanie kiedy spotkałem sie z paroma użytkownikami tego modelu kazdy z nich powiadał, że te samochody chodzą jak burza, ładują po 4 tony i nie czuć że tyle wiezie. Jeżdziłem po mechanikach i innych znachorach, ale nikt nie był w stanie zdiagnozowac co może być. Niestety jest coraz gorzej,teraz to na pusto przed kazdą górką muszę redukować na czwórkę i ledwo sie wyskrobie. Filtry wszystkie wymienione na orginalne, oleju grama nie wezmie z rury nawet dymka nie puści dodam, że posiada tacho i ma ogranicznik, którego przy okazji chętnie bym się pozbył. Dziekuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 To jest nowy samochód ? Jaki silnik jakieś błędy były skoro jeździłeś po mechanikach to pewnie podpinali i może coś wiesz, one chyba mają filtr dpf może warto go sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciant80 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 2005 r. podpinali i nic nie znalezli żadnego błędu, ten nie ma filtra dpf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ale napewno silnik posiada przeplywomierz . moze sprawdz czy daje odpowiednie napiecie . Nie wiem jakie ma byc dla tego silnika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciant80 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 A może wiesz gdzie znajduje się ten przepływomierz? Mam jeszcze takie pytanie. Czy te modele posiadają może jakis podgrzewacz paliwa czy coś w tym stylu bo z tego co wyczytałem to posiadają czujnik temperatury paliwa? Dodam że filtr paliwa jest bez podgrzewacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 przepływka będzie w strudze zasysanego powietrza miedzy filtrem a ssącym można czyścić bezdotykowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.