Gość wojtek30 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Witam przestały mi świecić światła obie pozycje z przodu (z tyłu oki świecą) wymieniłem żaróweczki i dalej nic przejrzałem bezpieczniki zdają się dobre chodź nie wiem który bezpiecznik konkretnie za nie odpowiada.więc s.o.s do was Edytowane 29 Stycznia 2012 przez binladen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 może przełącznik pod kierownicą ma już dość, ślubna miała podobnie w Fordzie, tylko tam świecił przód a nie tył i wymiana przełącnzika rozwiązała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Bezpieczniki od pozycyjnych są w komorze silnika. Sprawdź dokładnie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Kurcze dalej lipa bezpieczniki na 90% dobre przejrzałem wszystkie a i żarówki wymienione i dalej lipa pozycja przód nie świeci. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez wojtek30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 To zostało Ci jeszcze te 10%. Najlepiej wyjmuj każdy i ponownie wkładaj. To co wiem na światla pozycyjne nie ma przekaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam, mam ten sam przypadek, brak 2x pozycji z przodu. Kiedyś przepaliła mi się jedna pozycja. Wymieniłem i ok. A teraz 2 na raz? To napewno nie żaróweczki. Pośledzę jeszcze ten wątek jakiś czas, chyba uśmiechnę się do elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) wojtek i pagio, a czy macie hak??? Jeśli tak, to zerknijcie jeszcze tu, w moje posty..... http://forum.nissank...typowy-problem/ Edytowane 7 Stycznia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Nie, nie mam haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 który bezpiecznik odpowiada za światła pozycyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) petruś - trochę chęci a wszystko znajdziesz, jeśli bedziesz chciał poszukać. Jeśli nie ma w dziale Almera N16, to idziesz do działu Tino. N16 a Tino, to to samo. A tam znajdziesz coś takiego..... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59125-bezpieczniki/ tyle się męczyłem z fotkami i opisami a nikt tego nie docenia...... nawet poszukać nie umieją????? Pomogłem ? To............nie dziękuj, forum jest po to, aby sobie pomagać, kiedyś ktoś pomoże i mnie. Pozdrowionka. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) witam mirekg9 ja posiadam (hak) a ma to znaczenie a sprawdziłem jeszcze raz bezpieczniki chociaż w moiej almie jakoś to inaczej wygląda postaram sie wlepić jaką fotkę jak to wygląda sprawdziłem i żarówy dalej ciemno.Ale przyznam że twoje rady są pomocne ja szukam dalej na razie dzięki. Cześć słuchaj dodałem noey temat o pompie ale wiem że ty coś mi możesz powiedzieć więcej wytłumaczę ci telefoniczne czy mogę do ciebie zadzwonić podam ci mói nelson9@interia.pl pomożesz Edytowane 28 Stycznia 2012 przez wojtek30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 wojtek, przeczytaj ten post http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80282-swiatla-postojowe-nie-typowy-problem/page__fromsearch__1 tel. dałem na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam ponownie, sprawdziłem jeszcze raz żarówki tym razem miernikiem i okazało się "przepalone" obydwie (nie było widać). Wymiana na nowe usprawniły pozycje z przodu. Świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) pagio - to ja chyba jestem "ciemny" i Cię nie rozumię lub sposobu Twojej kontroli co do oświetlenia. Nigdy nie spotkałeś się z takim przypadkiem, że żarówka wygląda na całą, a jednak taką nie jest? I nie chodzi tu konkretnie o samochodowe. Wnioskuję z tego, że na zapasie też nie masz żaróweczki?!?!?!?!?! i to błąd!!!!!!!!!! Gdy wyjmowałeś za pierwszym razem żarówkę, /to chyba większość z nas, dla 100% pewności, od razu by wsadzała nową/ więc nie wiem dlaczego tego nie zrobiłeś? Jedna robota a ile mniej stresu. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiaN15 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam wszystkich. Pozwolę sobie podłączyć się po temat, bo mój przypadek jest podobny i dość dziwny. Zastanawiam się o co chodzi. Może ktoś kojarzy zjawisko. Objawy: - brak lewego światła mijania oraz drogowego (H4 nie daje światła wcale); - brak kontrolki świateł drogowych. Pierwsze co sprawdziłem: - bezpiecznik w komorze silnika 15A (światło drogowe i światło mijania lewe, lampka kontrolna - poz40) – pomierzony – działa - żarówka – pomierzona OK - napięcie w gnieździe bezpiecznika j.w. – jest - napięcie gnieździe żarówki – brak - bezpieczniki w kabinie – w akcie desperacji – pomierzone wszystkie ( i muszę radio programować od nowa :/ ) – są OK Co jeszcze? (nie mam haka). Czy np. spalona kontrolka od długich może doprowadzić do tego stanu – jej nie sprawdzałem (jeszcze). Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 witam u mnie tez sie czesto przepalały nawet gniazda troszke zczarniały stwierdziłem ze to wina zbyt wysokiej tem. i zmieniłem na ledy problem znikł juz tak niecały rok jezdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiaN15 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 ale czy spalona kontrolka może mieć wpływ na to że nie świeci lewa lampa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) Spalona kontrolka /żaróweczka/ w desce rozdzielczej nie ma wpływu na światła w lampach. Edytowane 9 Marca 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiaN15 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 żarówka H4 OK, wszystkie bezpieczniki OK, prąd na bezpieczniku poz40 w komorze silnika OK, to gdzie szukać? co może być jeszcze nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) To zostaje Ci szukanie po kabelku od bezpiecznika aż do oprawki. Innego sposobu nie widzę. Może przewód się przetarł? I sprawdź jescze raz bezpieczniki w komorze silnika, może strony sa zamienione, oraz przekaźniki. Edytowane 9 Marca 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiaN15 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) To zostaje Ci szukanie po kabelku od bezpiecznika aż do oprawki. Innego sposobu nie widzę. Może przewód się przetarł? I sprawdź jescze raz bezpieczniki w komorze silnika, może strony sa zamienione, oraz przekaźniki. Wg. schematu od bezpiecznika prowadzi do -> przełącznika zespolonego na kierownicy :/ nie do żarówek. I ten przełącznik właśnie to mój typ do wymiany, ale 100% pewności nie mam. Bezpieczniki na 100% są OK. Pomierzone, zamieniane 39-40 oba OK i na obu jest napięcie. A i żarówkę też zaminiłem na prawą stronę - na 100% sprawna - nie robi zwarcia - działa.Look schemat. Stawiam na uwalony układ przełącznika - zaznaczyłem na czerwono (mam nadzieję, że schemat prawidłowo się załączy). Ale wymieniać to nie mając pewności bez sensu. Jutro pomierzę jeszcze omomierzem te przewody to nie kosztuje a nóż coś znajdę.Ps. które przekaźniki? Edytowane 9 Marca 2012 przez damiaN15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Nie mam tego modelu, więc Ci nie powiem który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiaN15 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Dziś wymontowałem przełącznik świateł (ten przy kierownicy). Wymontowanie to fraszka – 6 śrub od obudowy, dwie od wyłącznika i już go mamy w dłoni. Jeszcze odpinamy trzy wtyczki i już…. Wyłącznik wskazuje na to, że jest uwalony. Zamówię nowy na Alledrogo (ok. 40zł z rozbiórki + przesyłka) i zobaczymy czy zagada ja należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi