Gość Zuchowski Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam, posiadam Primere 1,9 dci z 2005 roku. ostatnio zatankowałem do pełna gdyż chciałem sprawdzić spalanie rzeczywiste z odczytem komputera. Z moich obliczeń wynikało, że w zbiorniku powinno być ok 6 litrów paliwa a komputer pokazywał,że mogę przejechać 30 km. Nie zapaliła się żółta kontrolka rezerwy. Czy moje auto taka posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izaura13 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 witam, kontrolka zapali się jak komputer będzie wskazywał ilość km do przejechania w formie tak wyglądającego zapisu "--- km" - od tego momentu ja swoją Primą na kontrolce zapalonej, "cudownie" bijącej po oczach żółtym światłem przejeżdżam 100km, więcej nie ryzykuję... ;-) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 mi kontrolka zapala sie jak komputer pokazuje jakies 20km do przejechania , mozesz miec przepalona diode/ zarowke od tej kontrolki @ izaura13 te 100 km jedziesz na miescie czy w trasie i przy jakim srednim spalaniu auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izaura13 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 średnie spalanie wg komputera to 7,1l/100km, wczoraj potwierdził to rownież dystrybutor po dolewce do pełnego baku po przejechaniu 100km. Proporcja jazdy to 70% trasa, no więc 30% miasto. od zapalenia kontrolki podejrzewam, że mam jeszcze jakieś trochę ponad 7 litrów ropy w baku. Ostatnio jak zdarzyło mi się jeździć na rezerwie i przegapiła kontrolę kilometrów to dolałam 5 litrów a dioda dalej biła po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 po 100km trasa 80% maisto 20% wyszło 6,7 na stacji weszło 6,8.. a rezerwe z tego co pamietam to zapaliła sie i na komputerze pokazwało mi coś koło 20km a jak jeździłem powoli to jeszcze wzratsały kilomtery na komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.