Gość adrian.wro Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam og jakiegos czasu mam problem z ogrzewaniem mianowicie nawet jak mam ustawiona temperature na max 32 stopnie to z nawiewow leci zimne powietrze. Wczoraj nie bylem w stanie odparowac samochodu. Po odpaleniu odrazu wlaczylem nawiew na szybe razem z klima i ustawilem na temp max i nic. Po 10 min silnik byl juz goracy a w samochodzie dalej lecialo lodowate powietrze. Pozmienialem ustawienia nawiewu na panleu raz na nogi raz na kabine wlaczalem i wylaczalem klime i po chwili zaskoczylo cieple powietrze w ustanieniu na kabine bez klimy. Przelaczyalem na klime plus szyba i samochod osparowal. W czasie jazdy zauwazylem znowu ze z nawiewow leci zimne powietrze... Co moze byc powodem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 sprawdź czy węże do nagrzewnicy sa gorące, może termostat się zwiesił i lata wszystko na dużym obiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Może poziom płynu jest za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marianello Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 sprawdź też czy nie jest zasyfiony czujnik temperatury w kabinie, ten schowany pod srebrną listwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Też prawda, u mnie po 9 latach eksplatacji była masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian.wro Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Może poziom płynu jest za niski. Dokladnie! problem rozwiazany Dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sankta Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Sankta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Filtr kabinowy nalezy najpierw wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marianello Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Filtr kabinowy nalezy najpierw wymienić. jak dostać się do filtra kabinowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jest za schowkiem pasażera. Trzeba zwolnić dwie blokady w schowku (z lewej i prawej strony) wysunąć trzpienie i wyciągnąć schowek. Potem już tylko dwa zatrzaski w klapce i już widać filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marianello Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 to widzę,że nawet prościej niż civicu, gdzie trzeba było jeszcze demontować jakieś metalowe poprzeczki, uwielbiam właśnie x-traila za te proste rozwiązania typu "klik end klak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bob908 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Jest możliwe aby w T30 2003r nie było filtra kabinowego? Dostałem się do środka i ku mojemu zdziwieniu puszka jest pusta! No chyba że to sprawka poprzedniego właściciela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Poprzedni własciciel chciał pewnie zaoszczędzić. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez LeonMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość autook Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 sprawdź też czy nie jest zasyfiony czujnik temperatury w kabinie, ten schowany pod srebrną listwą Witam mam pytanko o której listwie mowa,bo mam podobny problem z ogrzewaniem w t30 2,0 140km i muszę to zrbić bo idzie zima.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo911 Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Chwile mnie nie bylo ale odpowiadam w kwestii ogrzewania kabiny w t 30 , 2006. Po zalozeniu dodadkowej pompy wody auto sie nagrzewa nawet niezle ale nie wysmienicie. Jak juz jade powyzej 90 kmh to znowu zaczyna leciec chlodne powietrze. CO MOZE BYC TEGO PRZYCZYNĄ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurio Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 A co to za dodatkowa pompa wody? Sprawdzałeś termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo911 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) wpięta w rurę od obiegu wody , a poza tym wszystkie rury gorące i termostat ok. Teraz w zimę jeżdżąc w mieście ok 60 kmh lecie ciepłe powietrze nie mylić z gorącym a jak już n a trasę wyskoczę to znowu się wychładza ;( Co to może być ??? Może trzeba przepłukać pod ciśnieniem nagrzewnicę w jedną i drugą stronę bo poza tym już wszystko sprawdziłem... Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Paolo911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Ten typ tak ma że słabo grzeje,mam już drugiego x traila i w obydwu słabo grzało,trzeba mu ostro dać po garach żeby się zagrzał bo przy spokojnej jeździe jest lipa.Zasłoniłem kartonem chłodnicę w 80 procentach a i tak jadąc z górki na małym gazie się wychładza i wskazówka leci w dół.Wymieniałem termostaty ,płukałem nagrzewnice i już dałem sobie z tym spokój bo nic to nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabcio Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Termostat jest odpowiedzialny tylko za odpowiednią temperaturę silnika. Za temperaturę nawiewu odpowiedzialne są czujnik temperatury oraz "zawór" mieszający powietrza. Jeżeli wskaźnik temperatury wskazuje prawidłową temperaturę to sugeruję sprawdzić działanie zaworu mieszającego oraz samą nagrzewnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi