Gość grajew Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam. Wracajac z sylwestra z nad morza w pewnym momencie mignela mi lampka ladowania, zlekcewazylem bo tylko mignela. Nastepnego dnia odpalilem auto normalnie tylko cos zapiszczalo ale na krotko. Potem znowu zapiszczalo na dluzej i stracilem calkiem ladowanie. Stwierdzono ze to regulator napiecia. Zadzwonilem do serwisu regulator kosztuje 1450pln i trzeba czekac 3 do 4 tygodni. Ciekawsze jest to ze caly nowy alternator w serwisie kosztuje 1750pln i w przeciagu 5 dni jest u mnie. Pytanie moje brzmi czy ktorys z klubowiczow ma jakis namiar na kogos zaufanego zeby mi zalatwil alternator regenerowany lub uzywany o oznaczeniu 23100-AD210. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 A ile kosztuje naprawa w punktach, gdzie naprawiają alternatory i rozruszniki??? Nie mów że w W-wie takich punktów nie ma. Kupując używkę, to też nie wiesz jak długo pojeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Używany alternator kosztuje w granicach od 140-300zł, jak dla mnie nie kalkuluje się zakup nowego a rok na pewno pochodzi. NIe ma co narzekać na używane części. Ja osobiście w większości wole część używaną a oryginalną niż nową a podróbe. Jednak oryginał wykonany jest z lepszych materiałów. a sprzedawcy można zapytać o gwarancje rozruchową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grajew Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam. W warszawie sa takie warsztaty ale problemem jest to ze moga caly zregenerowac ale u mnie głownie chodzi o regulator napiecia a tego w zamienniku nie ma. Tak jak kolega wole używke orginalną niż jakąś rzeźbe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.