Gość leszekb Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam mam pytanie jak są zbudowane wyważenia półosi napędowych ? chciałem zajrzeć co mam pod nimi ew. nasmarować i prawą normalnie zdjełem nasmarowałem i zacisnełem druga opaską ale lewa na dwie opaski niechce iść tak jakby tam była tulejka metalowa nabijana na półośkę albo rdza pod nią siedzi chociaż z wierzchu po rozpięciu tych dwóch opasek mało było rdzy. Prosze o podpowiedź kogoś kto to robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ale co ty smarujesz przeguby ???? półoś to tylko wałek z wieloklinem ,,, ew masz tłumik drgań na niej ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Pewnie mu chodzi o tłumik drgań. Tak się się przynajmniej wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszekb Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 tak tłumiki drgań jak one są mocowane itp... chce poprostu zakonserwować półoski pod nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Posbadz sie tego dziadostwa, ja wywalilem z prawej i zadnej roznicy nie ma, a na lewej nie moglem ruszyc tak jak ty a jak sie go udalo zdjac to sie okazalo ze polos zzartA PRZez rdze i musialem ja wymianic. A trzymaja sie tylko na tych obejmach i nic wiecej, walnij go mlotkiem albo czyms i pojdzie, albo kombinerki zaciskowe i krec gora dol az pusci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszekb Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 dziękuję bardzo za odpowiedź zaraz idę kręcić kombinerkami zaciskowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ja tak jak radzi Maciek bym je wywalił w diabły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.