TomaszN Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ostatnio mam następujacy problem: gdy pilotem otwieram auto ale jak otworzę drzwi to włącza się mi się alarm. Co moze być nie tak ? przecież otwarcie auta było równoznaczne z wyłaczeniem alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoleń Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Odczekaj chwilkę po naciśnięciu pilota, alarm musi się "rozbroić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxs Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dokładnie tak jak mówi kolega wyżej - otwórz przynajmniej 5-10 sekund wcześniej przed otwarciem drzwi. U mnie również występuje, krótkotrwały dźwięk syreny alarmowej, gdy otworze drzwi kierowcy zaraz po otwarciu z pilota. Dwu krotne krótkie naciśniecie przycisku zamykania może również spowodować dźwięk z syreny - inny niż w/w przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Podepnę się pod temat alarmu. Czy jest możliwość zamknięcia zamochodu kluczykiem (2 przyciski - otwieranie, zamykanie), bez uzbrajania alarmu? Potrzebne gdy ktoś zostaje w samochodzie - dziecko, pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Podepnę się pod temat alarmu. Czy jest możliwość zamknięcia zamochodu kluczykiem (2 przyciski - otwieranie, zamykanie), bez uzbrajania alarmu? Potrzebne gdy ktoś zostaje w samochodzie - dziecko, pies. ...ale czy nie jest to .... nawet zabronione ? Chyba ,że za karę ? Pilotem chyba nie zamkniesz auta pomijając alarm.Po prostu włożyć kluczyk w zamek drzwi i je "mechanicznie" zamknąć . Edytowane 5 Listopada 2012 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 ...ale czy nie jest to .... nawet zabronione ? Chyba ,że za karę ? Pilotem chyba nie zamkniesz auta pomijając alarm.Po prostu włożyć kluczyk w zamek drzwi i je "mechanicznie" zamknąć . umówmy się że nie na słońcu i na 5 minut hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Zależy od konfiguracji alarmu. U mnie dwukrotne wciśnięcie pilota powoduje uzbrojenie alarmu bez czujek wewnętrznych. Sygnalizowane jest tak jak napisał Luxs jednym "piknięciem" alarmu. I wtedy można zostawić zwierzątko na 5 minut ale nie jak na zewnątrz jest upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 albo jak się ma ratlerka naprzykład - który zapp po całym wnętrzu zaraz po pierwszym naciśnięciu przycisku zamykającego naciskasz go drugi raz (cit dłużej) alram robi pik i wyłącza czujniki wętrza (auto nadal zamknięte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) W przypadku alarmu cyfrowego LC4, aby wyłączyć czujniki ruchu, należy po wyłączeniu silnika, jeszcze raz na chwilę właczyć zapłon i wyłączyć. Będzie słychać krótkie bip i po zamknięciu samochodu pilotem, czujniki ruchu nie będą uzbrojone. Edytowane 5 Listopada 2012 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W instrukcji do alarmu na pewno jest opis dezaktywacji czujek wewnętrznych przy zamykaniu samochodu - wiem bo nawet w mojej była taka informacja. Co do włączania się alarmu po jego rozbrojeniu - jeśli dzieje się to nieregularnie - a nie za każdym razem - to nie jest to kwestia rozbrojenia się alarmu dopiero w 5 sekund po otwarciu auta (to nie jest urządzenie mechaniczne tylko elektroniczne!) - to jakiś problem z centralką. Miałem to samo, wymienili centralkę, przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Jeszcze jest jedna zasadnicza sprawa. Czy piszemy o oryginalnym alarmie, czy intalowanym w ASO (i jakim)? Do mojego LC4 nie dostałem żadnej instrukcji, a jedynie małą ściągawkę w postaci karty telefonicznej ze skróconą informacją (mało dokładną). Jak pociągnę za klamkę w czasie otwierania się zamka (lub zaraz po), to alarm się wzbudza (zawsze). Jak otwieram drzwi normalnie, czyli po ok. 1-2 sekundach po wciśnięciu przycisku na pilocie, to nic się nie dzieje (alarm nie wyje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxs Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Czy u kogoś występuję taki temat jak u mnie, a mianowicie: Po przyjeździe z pracy, parkuje auto, wychodzę, zamykam drzwi robię dwa trzy kroki w stronę domu, naciskam guzik na kluczyku zamknięcia pojazdu, a tu nic (pierwsza myśl bateria padła, tak nagle?!) i jak zazwyczaj w takim przypadku muszę wejść ponownie do pojazdu włączyć i wyłączyć zapłon i zamyka się normalnie z pilota. Ostatnio trochę zabiegany i poumawiany na szybkości pobiegłem coś załatwić, oczywiście wysiadając z samochodu nacisnąłem guzik zamknięcia pojazdu, a po powrocie okazało się, że nie reaguje na żaden z guzików i auto zostało otwarte jakieś 30 minut w mieście. Teraz gdy znowu się taka sytuacja zdarzyła biorąc pod uwagę fakt, iż miałem załadowane plecy i ręce nie chciało mi się tego wszystkiego zrzucać żeby wsiąść włączyć i wyłączyć zapłon, wyjść i zamknąć auto z guzika..... postanowiłem, że zamknę go kluczykiem. Niestety to co postanowiłem nie interesowało QQ - reakcja na kluczyk w zamku, obrot w lewo lub w prawo, zamykał lub otwierał drzwi kierowcy. Centralka od alarmu zawiechy łapie ? Zdarzyło mi się to od 2,5 roku z 15 razy. Co do baterii w kluczyku/pilocie myślę, że nie są temu winne, gdyż z 11 piętra auto zamyka się i otwiera (o ile zawieszki nie zrobi), a także nie mają nic wspólnego z tym, że kluczykiem zamykają sie tylko jedne drzwi. Jakieś pocieszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi