lebo24 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam. Od paru dni szukam usterki w zasilaniu świec żarowych. Sprawdziłem przekażnik chyba ostatni - czarny duży po prawej stronie pod maską ,umocowany na uchwycie do karoseri - sprawdzony cewka dora styki przewodzą, łapie po przekręceniu kluczyka do grzania świec.Na wyjściu przekażnika gdzie wsunięty jest konektorek z przewodem odejściowym -też jest napięcie . A na przyjściu listwy świec żarowych - już nie ma . Czy jest jeszcze jakis inny element między przekażnikiem a a listwą zasilającą świece?. A może ma ktoś schemat tego obwodu. To proszę o przesłanie. Oczywiście jak podam napięcie " + " z akumulatora to odpala bez problemu. Proszę o sugestię może ktos miał taką usterkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Przekaźnik, mówisz że ok, a co z bezpiecznikami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebo24 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Bezpieczniki sprawne .Podejrzewam że przekażnik jest chyba oststnim elementem w zasilaniu świec (ale nie jestem pewien ) , dlatego prosiłem o schemat lub pomoc. Znalazłem w necie schemat.Okazało się że to ostatnim jest przekażnik i dalej tylko przewód Ly 10mm. Końcówki musiały w środku zaprasowania nie przewodzić - przelutowałem i wszystko ok. Temet do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Mógłbyś wrzucić ten schemacik dla potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.