Gość maron4x4 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 witajcie, chyba po zamarznięciu płynu padła mi pompka spryskiwacza Po 24 godzinach w ciepłym garażu nie ruszyła, więc widzę, że czeka mnie wymiana... czy macie jakieś doświadczenia w wymianie? Ile to może kosztować? Lepiej w ASO, czy szukać "magika", a może da się w miarę łatwo samemu? Co gorsza nie mogę znaleźć takiej pompki ani na allegro ani w intercarsie czy innych przybytkach z częściami. Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 U mnie wiele razy zamarzała pompka i w różnych autach. I później wszystko działało ok. Sprawdź wszystko łącznie z bezpiecznikiem i kablami jeszcze raz. Aha. W pathfindrze także mi zamarzła i jak wlałem ogrzany lekko ,nowy płyn - nierozcieńczony wodą i do garażu wstawiłem to także chodzi dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maron4x4 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Ja też miałem różne przygody z pompkami, bo mam dużo aut w firmie i nieraz ktoś zapomniał wlać zimowego płynu na czas, zawsze wystarczyło wstawić do garażu na 2-3 h i działało. A sprawa w Pacie się wyjaśniła - bezpiecznik, na szczęście, więc za 5 złociszy pompka znów hula Autko wstawiłem od razu do ciepłego garażu, ale coś mi nie grało, że po 24h w cieple nadal nie rusza. Ale jest i wątek edukacyjny, dowiedziałem się, że są 2 pompki - od świateł i od szyb osobne i żeby się do nich dobrać, trzeba zdjąć nadkole. Dobrze wiedzieć na przyszłość... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 OK. A zdejmowanie nadkola to już tylko w ciepłym garażu - żeby zatyczki łatwo wyjąć no i nie połamać plastikowego nadkola. Że nie wspomnę o komforcie pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 69 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Dzieki za rade z bezpiecznikiem. Wlasnie wyszedlem z garazu. Pompka milczala, bo gdy zamarzła, padl bezpiecznik. Dla szukajacych prostej drogi do niego: skrzynka w schowku z bezpiecznikami, czwarty stycznik od dolu po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.