Gość GumiśNS Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam Jestem posiadaczem Nissana Primera P12 z 2002r. Przy gwałtownym ruszaniu np ze skrzyżowania silnik wchodzi na obroty lecz nie ma przyspieszenia pedał sprzęgła oczywiście puszczam. co to może być bo od początku mnie to denerwuje;/ A po 2 to mam wysokie spalanie tzn 9,5/9.7 na 100km czy podpięcie pod komputer i skasowanie błędów coś pomoże. A może są jeszcze jakieś inne sposoby na obniżenie spalania. dodam że przez cały rok utrzymuje mi się takie spalanie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Wiemy że P12, znamy rocznik, ale jaki silnik????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GumiśNS Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 silnik 1,6 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 1 - możliwe że sprzęgło się kończy 2- jeśli dawno nie zmieniane, to filtr oleju i powietrza, zmiana biegów przy obrotach 2,5 co wymusza wyższe biegi przy niższych prędkościach a kasowanie błędów to tylko proforma, trzeba usunąć przyczynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Oczywiście sprawdzić czy czasem nie blokują koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Kolega Grimm ma rację, jeżeli silnik wchodzi na obroty a nie ciągnie to tarcza sprzęgła do wymany i nic innego nie kombinować, jak zrobisz to i spalanie spadnie bo sprzęgło ślizgać się nie będzie.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Oprocz tarczy sprzegła wymien docisk i łożysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 nie zaszkodzi to przy jednej robocie po co dwa razy robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GumiśNS Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dziękuję za pomoc. Ze spaleniem zszedlem do 8 litrów ale za to jazda mniej dynamiczna:/ no ale cóż ceny paliw do tego zmuszają. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.