100dolars Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam Pojawił się problem z centralnym zamkiem tylnej kalpy. Wszystko działało normalnie (słychać było jak pracuje siłownik, i wszystko było OK), do wczoraj, nie było zamknięcia Wyjąłem siłownik z klapy i wszystko wglądało dobrze, po za jednym - nie zamykał ani nie otwierał. Zbadałem to próbnikiem napięcia i okazało się że w jednym z dwóch przewodów znajdujących się w kostce podłączonej do silniczka nie ma napięcia. Napięcie jest tylko w jednym z przewodów i tylko przy otwieraniu, czyli po naciśnięciu na pilocie przycisku otwierania zapalała się kontrolka, przy zamykaniu ani w jednym ani drugim przewodzie nie było napięcia. Proszę o pomoc, Czy z tym napięciem powinno tak być (wydaję mi się że nie)? Jaka jest możliwa przyczyna tej usterki i jak ją można usunąć lub zbadać przez co tak się stało. Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam Pojawił się problem z centralnym zamkiem tylnej kalpy. Wszystko działało normalnie (słychać było jak pracuje siłownik, i wszystko było OK), do wczoraj, nie było zamknięcia ...... Siemanko, mam dokładnie tak samo, tyle że w drzwiach za kierowcą. Słychać że siłownik działa ale ani nie otwiera ani nie zamyka.. Nie wiem od czego to się zrobiło; zdejmowałem poszycie drzwi ale nic tam dziwnego nie widziałem. Może ktoś będzie wiedział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100dolars Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 U mnie jest problem tego typu że nie ma żadnej reakcji siłownika na zamykanie lub otwieranie z pilota. Miałem też tak w tylnych drzwiach, ale jeśli słychać siłownik to nie jest tak źle. Mogło się tam coś zablokować i dlatego nie działa, proponuję wyjąć siłownik i ostrożnie rozkręcić i zobaczyć co się dzieje w środku, u mnie zardzewiał silniczek i dlatego nie działało. Można też spróbować "na sucho" otwierać i zamykać, bo jeśli jest napięcie to pewnie wina silniczka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.