Gość vr666 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam wszystkich klubowiczów... Mam mały problem z moim patrolem... Kupiłem Patrola GR 2.8 TD bez silnika... Włożyłem silnik 2.8 TD z hiszpana i mam problem z grzaniem świec. Elektryk przerobił mi grzanie świec na przycisk, ponieważ mieliśmy problem ze znalezieniem przekaźników i wogóle wyczytałem na internecie, że to dobre rozwiązanie... A problem mój polega na tym, że nie wiem jakie świece kupić, ponieważ część starych była spalona... Zostały mi 3 dobre świece NGK na 1,2,3 cylinder (długość świecy 8,45 cm) - to są podobno te świece "wstępnego grzania". Teraz moje pytanie, czy w moim przypadku (grzanie na przycisk) lepiej dokupić 3 nowe świece NGK, czy po prostu kupić 6 nowych zwykłych zamienników, jeśli tak to jakich. Myślałem, żeby po prostu do tych NGK dokupić jakieś 3 świece, np HKT, ale podobno NGK grzeją się ok 4 s, a cała reszta 10 s .... Proszę pomóżcie mi, bo śniegiem zasypało po pas, a patrol stoi bezużytecznie =( Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich Patrolowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smyku Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 W patrolu miałeś 2 rodzaje grzanie 6 takich saych albo 3 inne, nie pamięta jak było w hiszpanie ale podejżewam że tak jak w y60 czyli 2 rodzaje. przekaźnik masz po prawej stronie w komoże silnika z boku przy grodzi albo za akumulatorem w puszcze z przekźnikami przykryte blachąna dwieśrubki mocowaną. Do patrola zakłądaj tylko NGK inne nie zdają egzaminu będziesz tam miał świece o oznaczeniu CZ, CX lub CY 51. Sprawajest prosta jak kupiłeś patrola to zobacz ile miałeś przewodów do grzania świec jeden czy dwa ( czy miałeś jedną listwe czy dwie). Jeżeli będziesz miał problem pisz na prv lub dzwoń. W stopce masz adres strony www tam jest mój nr. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fuks Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Proszę: http://rajdy4x4.pl/index.php/ida/27/?faqID=13&p=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.