Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 nie odpali, kontrolka auta z kluczykiem.

Gość mimek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum dlatego proszę o wyrozumiałość. Mianowicie mam taki problem dotyczący primery P11 po lifcie. Jakiś czas stała rozebrana, teraz wszystko poskładałem do kupy, chodzi mi o środek i nie zapali. Mruga kontrolka auta z kluczykiem podejrzewam że to błąd immo. Ale jak przekręce na zapłon to nie ma jakby zapłonu, nic poza tą jedną mrugającą kontrolką z kluczykiem. Dodam że el szyby, lusterka działają, auto kręci ale nie zaświecają się żadne inne kontrolki. Auto w 100% dobrze poskładane. Gdzie znajduje się immo w tym aucie? Znalazłem puszeczkę produkcji Valeo po lewej stronie przy progu ale nie wiem czy to jest od immo, a chcę się upewnić że jest podpięte. I czy na zapłonie nie powinny pojawiać się jakieś kontrolki bo już w tej chwili sam nie wiem.

Immo jest zintegrowany z ECU, pętla indukcyjna jest przy kluczyku. Sprawdź czy dobrze podłączyłeś tam przy kluczu wszystko. To że miga znaczy, że ECU nie identyfikuje klucza.

• 3 tygodnie później...

Tak wszystko jest złożone poprawnie, bo do immo potrzeba kluczyk, pętla i to idzie do kompa? Jeżeli tak to wszystko jest w porządku, w sumie to nie mam zderzaka, maski i lamp z przodu ale to chyba nie ma znaczenia...

Po usunięciu immo kontrolka dalej miga nic się nie zmieniło choć nie wiem czy gość na 100% dobrze usunął immo.... ręce opadają, ma ktoś może schemat elektryczny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...