Gość wega67 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam, na wiosnę kupuje sobie felgi 17 cali do swojej Ali, teraz pytanie jaka szerokość kapcia ? czy 215 nie będzie chaczyć o nadkola ? oraz czy da się skręcić wystarczająco koła ? i czy będzie jeszcze możliwość posadzenia niżej samochodu ? czy przy 17 cali już nie ma takiej możliwości ? bo wyrwie nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiwens Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Mysle ze optymalnym wyborem bedzie szerokosc 205, jesli chcesz bawic sie w zawias proponuje zmiane rozmiaru felgi na np.16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Zawias nie tyle co posadzić na "glebie" widziałem dzisiaj na 16 cali Almę, jednak mała jest 17 dużo fajniej wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiwens Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 jesli chcesz miec sam efekt,zainwestuj w sprezyny obnizajace, co prawda wiele o nich mozna zlego przeczytac,ale jesli chodzi o sam wyglad sa ok. Mysle ze bedziesz mial problem przy 17". Powiedz jeszcze jaka bedzie wysokosc opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 profil to 40 lub 45, tak sobie myślę 16 cali i gleba ? bo przy 17 to mi wyrwie nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 nie wyrwie:P mialem w pierwszej Ali na poczatku felgi 17 calowe z oponami 215/40 lub 215/45 (chyba te drugie) felgi nie byly za bardzo wysuniete na zewnatrz i chowaly sie nawet w nadkolach. z tylu mialem obnizone i sportowe zawieszenie a z przodu serie. Nic nie obcieralo, nie zaczepialo, jezdzilem na nich... przez 3 tygodnie bo komfort masakra!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Komfort nie gra roli Samochód do weekendowych wypadów, ewentualnie na uczelnie dojechać, chciałem trochę "uatrakcyjnić" a masz może zdjęcie jak wyglądała ? teraz masz chyba 16 ? wnioskuję po awatarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 wlasnie w tym problem ze zdjec z 17-taki nie mam. tak jak napisalem mialem je w poprzedniej Almerce i naprawde krotko, wiec nie zdarzylem jej zdjec zrobic ale wygladala atrakcyjnie, chociaz moj Ojczulek twierdzil ze za duze kola miala:P ta Almerka w profilu to juz moja druga(pierwsza byla srebrna). teraz na zime mam 15 calowe i opony 195/65/15 a na lato mam 16-tki ale oryginalne nissana, bo te z profilu poszly w posiadanie kolegi z forum(wymienilismy sie 15 za 16:)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ja jezdze na 205/45/17 posadzona lekko, przod 35, tyl 28 i nic nigdzie nie obciera i lata sie przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) 205/45/17. nic więcej nie wejdzie. ET40-45.Zależy jeszcze od kształtu felgi. Ja mam ET42. najwięcej jest felg o ET35- ale będzie za bardzo wystwac-wiec nie brać-to taka uwaga jakby ktoś chciał kombinować! szerokość felgi 7cali.Kolejna uwaga-nie brać 7,5 bo laczek będzie węższy od felgi. To jest wszystko co musisz wiedzieć. Temat przeze mnie przebadany wzdłuż i w szerz. Edytowane 15 Marca 2012 przez kaziu588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mavios89 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 215/45 sie nie zmieści?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 nie. za szeroka. zostaje okolo 0,5cm miedzy opona a komora silnika po skręceniu kolami max w lewo lub prawo. A jak bedziesz skrecal jadąc to samochod sie buja przecież i będzie ocierać. a zreszta im wezsza tym lepiej. mniej spali auto i ciszej bedzie. no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mavios89 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 no tak ale im szersza tym lepiej trzyma sie drogi no i ładniej wygląda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 szerokosci z boku widac, a w tym aucie nie poczujesz roznicy miedzy 205 a 215 na zakretach. I'm sorry. :-) 205/45/17 i tak dobrze niesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mavios89 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Ja posiadam felgi 17 205/40 i nie podobają mi sie w tym dwie rzeczy: 1. Bardzo mały profil, łatwo zniszczyc felgi. 2. Duży prześwit między oponom a błotnikiem. a jak była by opona o profilu 45 to mysle ze było by lepiej. a o to moja Almera;) Jeżdzę ją już 3 lata i jestem zadowolony bardzo. http://www.fotoszok.pl/show.php/940094_dscn0408.jpg.html Edytowane 23 Marca 2012 przez mavios89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wega67 Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 O kurde, jak terenówka orygianlne zawieszenie masz ? bo moja dużo niżej leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mavios89 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 tak oryginalne. A to wszystko pzez wielkość felg i przez mały profil opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi