Gość zarat80 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Witam. Wlasnie kupilem primere p12 z 2004 1.6 benzyna. Mam maly problem z swiatlami przeciwmgielnymi z przodu gdyz nie dzialaja. Sprawdzilem zarowki i sa ok. Rowniez przewody oraz bezpieczniki - wszystko super. Gdzy jednak przekrecam przelacznik pod kierownica tylne przeciwmgielne swieca a przod nie. Jaka moze byc tego przyczyna gdzie szukac problemu? Podejzewam, ze na moze przedni zderzak byl wymieniany i zastapiony drugim w ktorym byly zamatowane swiatla tyle tylko , ze biegna do nich przewody ... Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jeszcze po drodze powinien być przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarat80 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jeszcze po drodze powinien być przekaźnik. Swietnie!!! ale gdzie go szukac i jak sprawdzic czy to wina przekaznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Przekaźniki są w komorze silnika, chyba po lewej stronie, tak najczęściej są montowane- /ja nie mam P12/. I sprawdź gdzie-dokąd idą przewody od halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarat80 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Ok, sprawdze. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Bezpieczniki po lewej stronie kierownicy W komorze silnika Przekaźniki puszka obok prawej lampy Przekaźniki plus główne bezpieczniki puszka obok akumulatora jesli tam jest wszystko ok to trzeba leciec po kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin323 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 witam. może nie przekręcasz w drugą pozycję (przynajmniej u mnie tylne świecą po przekręceniu wajchy raz a tylne i przednie świecą gdy kręcę przełącznikiem dalej). no i na desce rozdzielczej powinieneś mieć osobne lampki informujące o przednich i tylnych przeciwmgielnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ja mam ten sam problem tylko u mnie manetka jest wymieniona na wersje bez przednich przeciwmgielnych i tylko tylne mi świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No to kłopoty w połaczeniach na kostce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 kostki pasują i w tym roczniku raczej się nie przypaliły jeszcze.... tylko manetka może nie mieć przednich przeciwmgielnych przednich, kolega musi sam to ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmoro Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam Mam problem z niedziałającymi światłami przeciwmgielnymi. Jakiś czas temu działały. Sprawdziłem bezpieczniki i żarówki- są ok. Poza tym wymieniłem manetkę świateł i też nic nie pomogło. Gdzie znajdę przekaźnik świateł przeciwmielnych przednich??? Nie mam pojęcia który to przekaźnik:-( pozdrawiam chodzi o nissana primerę p12 2002 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Nie mam pojęcia który to przekaźnik:-( @zmoro - połączyłam Twój temat z istniejącym już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmoro Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 @zmoro - połączyłam Twój temat z istniejącym już . przepraszam za bałagan w postach i dzięki za dołączenie go do istniejącego:-) Może ktoś wie który to przekaźnik i się podzieli swoją wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Spoko Może to Ci pomoże / post #2 - poczytaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97428-opis-bezpiecznik%C3%B3w-primera-p12/?hl=%2Bopis+%2Bbezpiecznik%C3%B3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 w skrzynce przy prawej lampie, stojąc przed samochodem to pierwszy z góry po prawej, przynajmniej tak wynika z katalogu części, bo w swoim egzemplarzu nie mam ich więc nie sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi