NuMeR Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Koledzy zobaczcie ta masakre ;( Widac ze jechal bez napedu na przod ale to co stalo sie potem daje do myslenia ... http://www.youtube.com/watch?v=7n5zHxvKZF0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Szok poprostu szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Masakra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kompletna mielonka, ale po takim strzale wszystko by się rozleciało. W podobny sposób mój kolega z poprzedniej firmy załatwił nowiutką navarkę, w zimę wydawało mu się, że skoro widzi plamy czarnego to już ma przyczepność więc świadomie!!! wyłączył przodek. Ujechał z kilometr, farta miał, że nie spotkał takiej ciężarówki tylko rów go przyjął, no ale remoncik został wyceniony na 45 tyś: Jednym słowem w swej głupocie miał farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Dostał strzała z boku, ciężarówka nie dość, że 20x cięższa to nie hamowała (nie było na to szans). Z każdym autem byłoby podobnie w takiej sytuacji. Pamiętać trzeba, że z ciężarówką nikt nie ma szans (jak może pamiętacie, to nawet lokomotywy mają problemy). A kierowca Navary na filmiku jakoś dziwnie jechał. Początkowo ok ale później jak zaczynał balet to zamiast odpuścić gaz to jeszcze go docisnął aż całkiem bokiem stanął, a pod górkę było więc nie trudno o to. Edytowane 28 Lutego 2012 przez marcin_gru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Tak się zastanawiam, czy ESP pozwoliło mu na dociskanie gazu??? Bardziej chyba go niosła siła bezwładności w kombinacji z kontrowaniem fajerą. Ja jak pierwszy raz wszedłem w poślizg (świadomy) i zadziałało ESP to myślałem, że mi auto się zepsuło bo nie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Navara nie ma ESP chyba ze to była najnowsza wersja w co wątpię. Druga spraw czy ta Navara miała w ogóle opcje 4x4 czy czasami to nie była wersja z napędem tylko tył. w takiej sytuacji gość nie potrzebnie cisnął gaz ;( Tak czy tak szkoda ;( Przy takiej prędkości i z takim tirem to Jumbo Jet by się rozpadł ;P Nauka na przyszłość przy takich warunkach nie bójmy się zapinać przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Z kilkuletniego doświadczenia wiem, że navarą nie da się jeździć w zimowych warunkach bez zapiętego przodu. Chyba, że dołożymy konkretny ładunek na pakę. Na samym tylnym napędzie właśnie, gdy są takie koleiny z błota pośniegowego navara może nas zaskoczyć na łuku albo chociażby przy wyprzedzaniu i nie trudno o tragedię. Myślę też, że nie jest to samochód dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Powiem ci szczerze ze to tez zależy od opon ! ja np na samym tyle jeżdżę żeby lekko podriftować i moje BRIDGESTONE BLIZZAK na śniegu zachowują się wyśmienicie naprawdę dobre zimówki ale gorzej jest na deszczu ;( tu trzeba uważać. Znajomy jeździ cały rok na tym co fabryka dala czyli Wranglery i już 2-3 razy miał bum ale potrafi się kłócić ze to co fabryka dala jest dobre i on nie zmienia no cóż taki pieniacz jego życie Edytowane 28 Lutego 2012 przez NuMeR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 opony całoroczne czyli do wszystkiego są do... niczego. Taki patent to się może sprawdzić w klimacie angielskim nie u nas. A blizzaki to rzeczywiście super oponki na zimę, ja miałem w parchu DMZ3 - niezapomniane wrażenia. Trzymają jak "przyklejone". Dziwi mnie, że nissan w navarce nie daje ESP, bo tu jest to chyba bardziej potrzebne niż w pathu. Zwłaszcza, że w naszym dziwnym kraju do navarek przesiadło się z osobówek dużo "szefów", bo od auta i paliwa można odpisać VAT. A jak to Luk napisał nie jest to wózek dla każdego.(żasen pickup nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ważniejsze od opon jest doświadczenie i wyczucie samochodu moja żona po obejżeniu tego filmiku zakazała mi jeździć do puki nie zakupię prawdziwych zimówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Mądra żonka wie co robi, niech te opony to będzie tylko 10% zwiększenia Twojego bezpieczeństwa, to zawsze o 10 więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 A to mozna powiedziec gosc sczesciaz sutuacja troche inna ale miotalo nim .. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f81ywfdzftA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staaasiu Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 hehe niezła jazda nie zazdroszczę - fotel pewnie zrobił się mokry Koledzy pytanko odnośnie zapinania przedniego napędu: w jakich warunkach dokonujecie tego typu działanie ?? Jestem od niedawna użytkownikiem auta z napędem na tył i nie chciał bym skończyć jak gość z nawary na filmie, który zablokowano. z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 W takiej właśnie sytuacji gdy conajmniej dwa koła jadą stale po śliskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 A mnie się wydaje, że wielu kierowców uważa, że np Navara+ESP+TCS+ASP+EBD+CHWDP+BLIZZAK=Subaru Impreza WRC+Hołowczyc na trasie wydzielonej do ścigania. W któryms z wątków był kolega co po 120 Navarą po mieście jeździł. A żadna technika nie zastapi dośwaidczenia i rozumu Ja zapinam 4 jeśli tylko mam podejrzenie, że jest ślisko niezaleznie czy dwa czy pół koła jedzie po śliskim, no i planuję do 2x wiecej czasu na dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navara7 Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 czesc dajcie linki do tych filmów co zablokowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 zobacz na znaczniki czasowe trochę wody upłynęło ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 czesc dajcie linki do tych filmów co zablokowali http://www.youtube.com/watch?v=zMpa6FhUyoU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paliwoda Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 jasny ch*j! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 no niestety robi wrażenie ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Na pewno nic z tych ludzi już nie zostało .... Przykre ale prawdziwe Edytowane 14 Listopada 2012 przez jasiek22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) żona w barierki na zakrecie po poslizgu zaliczyla we wrzesniu + 2 oberaski po bandzie - poduchy itp postrzelaly. strat w ludziach nie bylo (jechala z 12 miesieczna corka) oprocz otarc od pasa, odcisku okularow na paszczy i zbitych kolan. Sprawdzil sie tez foteli cybexa. Córka z tyły - 0 obrazen poza lekkim wystrachem - pewnie bardziej od strzałow poduch... Edytowane 27 Listopada 2012 przez crensch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 No to Crensch - szkoda całkowita ?? Mam nadzieję , że nowy egzemplarz będzie lepszy niż poprzedni. Pochwal się co kupiłeś. Ta poprzednia była z 2005 r. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 nie ta 2005 poszla bo sie w miedzyczasie nadarzyla okazja zakupu od znajmonego 6 miesiecznej z 2008 roku z przebiegiem kolo 3k za maly pieniadz...tamta jezdzi do dzis i czlowiek bardzo zadowolony (nic dziwnego bo wszystko w niej wymienione bylo). ale wracajac do tematu, ta z 2008 bralem w leasing i qrde miesiac przed koncem zona jak widac skasowala. Szkoda calkowita, naprawe wycenili na 85k Szukalem uzywki ale albo ceny z kosmosu, albo przebieg dramatyczny albo podejrzane oferty. To po bandzie poszedlem i z odszkodowania na wplate na nowke styknelo, leasing teroretycznie 104%, utargowalem tez dosc sporo wiec jest nowka z pakietem premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi