Len Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jako że na forum Sunny totalnie mnie olano to postanowiłem napisać tutaj Mam człowieka który by mi wykonał rozpórki przód i tył do mojego Sunnya. Schematy na flansze przód i tył już mam, odległości między kielichami pomierzyłem więc już prawie wszystko mam. Koleś jest też w stanie wykonać rozpórki dolne. I tu jest prośba do was Jest ktoś w stanie zrobić pomiary w N14 hatchback 3d żeby zrobić rozpórki dolne na przód i tył? w P11 u niego na przód to wygląda tak: http://img19.allegro...81/2104778114_1 i tak samo bym chciał w N14. Pomoże ktoś? Na tył też mam koncepcje, była by ona przymocowana do wachaczy poprzecznych tylnych, tylko potrzebuję pełnych wymiarów i odstępów. A także fajnie by było mieć zdjęcie podwozia z nakreślonymi (nawet w paincie) liniami z odległościami ktoś chętny do pomocy? Błagam was Może ktoś by umiał wykonać również rysunki techniczne? wtedy to by było dosłownie bosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 w N-14 rezpórka dolna mija się z celem!!!! fabrycznie jest masywna belka zawieszenia która spina podłużnice a do niej przykręcone sa wahacze wiec rozpórka dolna to bez sens w tym samochodzie. przejrzyj temat o moim N-14 tam są chyba fotki mojego razwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mowa i o przodzie i o tyle? No, ale nadal zostawał temat rozpórek górnych. Teraz auto stoi w warsztacie (blacharka, malowanie) i pewno po tym będę chciał coś sobie zamontować do usztywnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 tylna oś ma zawieszenie wielowahaczowe dwa poprzeczne i jeden wzdłużny drązek po każdej stronie. drążki poprzeczne zamontowane sa do profilu zamkniętego będącego pomięczy tylnymi podłużnicami. to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie i też nie widzę powodu aby trzeba było coś poprawiać pod samochodem. proponuję zamontować rozpórki górne tył i przód bo to w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 potrzebuję tylko kogoś kto by mi flansze zrobił, resztę to ja już sobie dam radę :] Tylko z tymi flanszami problem taki że albo nie ma gdzie, albo ktoś się deklaruje a później słuch o nim zagina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 potrzebuję tylko kogoś kto by mi flansze zrobił, resztę to ja już sobie dam radę :] Tylko z tymi flanszami problem taki że albo nie ma gdzie, albo ktoś się deklaruje a później słuch o nim zagina poszukaj ale nie na tym forum gościa o nicku foo lub foster robi piękne rozpórki górne tył i przód ogólnie temat rozpórek do n14 jest dośc ogarnięty więc nie wiem jaki jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 też nie widzę problemu. flansze wystarczy narysować i zawieżć do firmy która wycina woda lub laserem. dużo rzeczy tak wykonuję: flansze pod kolektory wydechowe, adaptery do hamulców, płytki pod klatki bezpieczeństwa itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Brak zaufania do firm zewnętrznych Dzięki za rady, ogarnę pomysł na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 jesli wolisz wycinać flansze sam to widać masz dużo czasu wolnego. wycięcie flansz wodą lub laserem to parę złotych a trwa nie wiecej niż 10 min. szlifierką nie zrobisz tak idealnie a i czasu stracisz ponad godzinę... nie za bardzo rozumiem o jakim zaufaniu do firm zewnętrznych mówisz. dajesz rysunek i wucinają co chcesz i z jakiego materiału. wykonanie rozpórek górnych to banalna robota wiec skad na siłę doszukiwać sie jakiś problemów i komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 "Ogarnę pomysł na dniach" to chodziło mi o to że po świętach poszukam gdzieś w Krakowie miejsca gdzie mi to wytną Sam w bloku tego nie wytnę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 "Brak zaufania do firm zewnętrznych" sugerowało że dokonasz tego sam:)stąd niezrozumienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 "Brak zaufania do firm zewnętrznych" sugerowało że dokonasz tego sam:)stąd niezrozumienie:) Sorry, namieszałem Zresztą skontaktowałem się z Foster'em i ustaliliśmy mniej więcej już co i jak z rozpórkami Dzięki wielkie za pomoc i sugestie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi