Gość macko_pl Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam, wczoraj miałem drobny problem przy parkowaniu na dość wysokim krawężniku , cofając tylne prawe koło zjechało mi z krawężnika ... samochód ostro pojechał do tyłu głupi zamiast hamować dodałem ostro gazu .... skutek był taki że samochód nie stoczył się, ale zamiast tego poczułem zapach spalenizny w kabinie. Sądzę że mogło spalić się sprzęgło. Tyle że biegi mi dobrze wchodzą ... czy ktoś może mi poradzić jak łatwo sprawdzić czy wszystko jest ok ze sprzęgłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Od razu spalić to nie spalisz. Po prostu troszkę się przypiekło. Zrobisz parę kilometrów i wszystko będzie ok, praktycznie, to juz masz ok. jeśli biegi wchodzą normalnie i pedał sprzęgła też pracuje jak pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzisiaj trochę pojeżdżę i poobserwuję ... mam nadzieję że będzie ok. jakoś nie widzi mi się wymiana sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 jak nie smaliłeś opon przez 10 minut na wciśniętym sprzęgle to nie ma tragedii .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 (edytowane) jak nie smaliłeś opon przez 10 minut na wciśniętym sprzęgle to nie ma tragedii .. Ty nieraz czytasz to co napiszesz? ---------------------------------------------------------- zobaczę jeszcze jeden post nie na temat ,,,, Edytowane 7 Marca 2012 przez Tofu OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 chodziło mi oto że trzeba sie postarać by sprzęgło załatwić jak tego nie rozumiesz to już nie moja wina ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Tofu - gazowanie trwało dosłownie kilka sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 (edytowane) Kolego nic się nie stało , przesliznąłeś trochę sprzęgło i stąd ten smrodek , nic mu nie będzie , aby nie za często Edytowane 7 Marca 2012 przez voyager1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 No ja też mam taką nadzieję że to się już nie powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Nic się nie stało, musisz uważać tylko, zeby nie zadazało sie często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Szczerze powiedziawszy boję się że jak moja żona wsiądzie do tego autka (a nie długo odbiera prawo jazdy) to może się to powtórzyć dlatego szybko szukam dla niej jakiegoś taniego samochodu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Wymiana sprzęgła - częsci w dCi trochę kosztuje ale auto jak auto trzeba jeżdzić, nie nauczy się jeżdzić jak nie bedzie jeździła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jak świeżo odebrała żona prawko to wg. mnie to jest za szybki samochód dla nowicjuszki, lepiej kup jej rozklekotanego malucha na początek do pierwszej stłuczki a potem możesz jej dać poprowadzić primerkę pod swoim z początku nadzorem, ja swojej powiedziałem żeby najpierw testament napisała bo samochód jest dla niej za szybki ( z testamentem nie posłuchała ale przez pierwszy miesiąc stracha miałem he, he ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macko_pl Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 heh wezmę jakieś środki uspokajające ;P ale ja widzę jak ona jeździ ... masz swój pas ruchu po prawej stronie dziura zamiast ją ominąć ta na nią najeżdża ...ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 smrodek smrodkiem zawieje i sie rozwieje ważne żeby na zimno przy ruszaniu nie szarpało a tak to ogień i dym ile fabryka dala (tylko po co skoro potem jest tylko chałas) A co do nowicjuszy to moja zona w pół roku i paru obiciach swojej torpedy jak parkowała moim tpo go poobcierała trochę prędkość nie ma znaczenia liczy sie doswiadczenie Obcierki po żonie bola tylko dwie a potem po naprawie tylko jedna a później juz nie liczysz bo zawsze cie sasiedzi na parkingu otrą i szkoda czasu na liczenie otarć i naprawę ich miłej zabawy nic tak nie cieszy jak jazda własnym autemz tylnej kanapy po pijaku jak prowadzi żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusb Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 mam pytanie dot sprzegla,( mam p12 2.2 138 km,) czy wasze sprzeglo chodzi bardzo ciezko? jezdzilem duza iloscia aut ale w tym chodzi strasznie ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) U mnie sprzęgło jest ciut twarde i "bierze" tuż po jego puszczaniu, czyli blisko podłogi. Mechanik powiedział że mogę długo na nim nie pojeździć, aktualnie 230tyś. Może ja się już do niego przyzwyczaiłem i nie widzę różnicy? /takiego juz przyprowadziłem z Niemiec/ Choć w poprzednim innym samochodzie, sprzęgło było miękkie i brało w połowie./a wtedy miałem jeszcze oba samochody, więc różnicę pamiętam/ Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jak masz twarde to niedlugo wymianka cie czeka ja tak mialem u siebie jak zmienilem to nie czulem go wogole lekkie jak piorko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Też masz dwumase, twz wymieniałeś? Jakie koszta? Słyszałem że nie koniecznie przy wymianie sprzęgła trzeba wymieniać koło. Prócz tego są już zamienniki tyzw. koła sztywne za 2/3 ceny dwumasowego, lecz do wersji 1,9 i innych, do 2,2 nie ma, a najtańszą dwumasę LUK można kupić za 1900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Wymieniłem sprzegło kpl LUK razem z robotka wyszlo mnie 1000zl u znajomego a ogladał dwumas mowił ze w dobrym stanie jest wiec git:) Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez marcopolo2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi