skypablo Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam, Koledzy czy możecie coś poradzić na prąd który "strzela" w momencie gdy wysiadam z auta i dotykam drzwi aby je zamknąć... Tak samo jak dotykam czasem stacyjki kluczykiem widzę małą iskrę. Nie mówiąc już o tym jak dotknę przypadkiem śruby w boczku drzwi to również iskra jak nic i kopie prądem Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Kolego pasek antystatyczny http://moto.allegro.pl/odgromnik-pasek-antystatyczny-uniwersalny-carpoint-i2182701475.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Na "oddawanie" ładunku elektrycznego trzeba brać pod uwagę również odzież w jakiej jesteś. Czasami podczas prania, płyny płuczące lub ich brak mogą też tak oddziaływać. Osobiście mam taki jeden swetr, nie wiem z jaką domieszką i czego, ale jak go mam na sobie, to zawsze "kopie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Potwierdzam też mnie często kopią drzwi jak je zamykam ale zawsze jak mam na sobie ten sam polar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arczi79 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Witam ja mam tak samo co wysiadam to kopie że hoho ale to drobnostka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nowicjuszka Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 witam mam taki sam problem najlepsze że jak auto jest mokre to nie kopie już nawet wyrzuciłam pokrowce , bo muslałam ze to ten sztuczny materiał. auto postoi na słońcu jest sucho i ciepło i wtedy kopie jak wściekłe. czasem aż ręce cierpną . jedynym ratunkiem jest pasek antystatyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mam tez ten problem ,juz sie przyzwyczailem wiec jak wychodze to najpierw lokciem robie wyladowanie(dotykam o kant drzwi).Zauwazylem ze najczesciej strzela jak mam podlaczony transmiter do zapalniczki.Posak antystatyczny jest tutaj lekarstwem.pozdro i szerokosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.