Gość KESZMAN Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam, Czy ktoś będzie się orientował czy zawiasy z P11 lift podejdą do P11(r.98) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam, podejdą a nawet całe drzwi pasuje tylko listwa inna i tapicerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jak ci pukają to nasmaruj je czymś np. wd 40 u mnie pomaga na 2 miesiące i tak w kółko, ale pomaga, jakby dał smar silikonowy to na dłużej by pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KESZMAN Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 witam, dzięki za odpowiedzi. Smarowanie raczej nie pomoże. Zawias wyrobiony, drzwi lekko opadnięte przez to. Skoro pasują zawiasy z wersji lift, to zakupię i po kłopocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarcoon Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ja miałem opadnięte drzwi, brzydko się domykało trzeba było troche trzasnąć. Mechanik mi to naprawił bez wymiany zawiasów i teraz jest dobrze wiec jest jakis sposób i wstrzymaj sie z zawiasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Wystarczy wyregulować na zawiasach , troszkę podnieść drzwi na zawiasach i będą się lepiej zamykać . Żeby prawidłowo naprawić zawiasy wystarczy wymienić w nich trzpienie ,bolce. lub całe zawiasy z angola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam . Przy okazji rozbiórki auta zauważyłem pewną rzecz która się na pewno przyda a mianowicie jak ktoś ma wyrobione zawiasy od strony kierowcy to nie trzeba kupować zawiasów z angola tylko można kupić zawiasy nie wyrobione z wersji europejskiej od strony pasażera a to dlatego bo te zawiasy są takie same jak od strony kierowcy. Zawiasy zakładamy po przekątnej , czyli prawy dolny zakładamy na lewą stronę na górę , a a prawy górny zakładamy na lewą stronę na dół. Zawiasy są znakowane literami "A" i "B" . Od strony kierowcy "A" jest na górze , a od strony pasażera "A" jest na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dck Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Hey, mam zawiasy drzwi kierowcy do wymiany i mały z tym dylemacik. Komplet używek z angola można kupić w granicach 90 zł ,ale jaka jest gwarancja że się nie wyrobią za pół roku ? Regeneracja obecnych kosztuje 75zł od sztuki [rozwiercenie i wymiana bolca] ale dają gwarancję , może ktoś ma sprzedać pewne używki ? Oj zaczyna się sypać primerka .nie ma kwartału żeby coś nie się nie popsuło albo nie zaczęło irytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam Moim zdaniem jeśli kupisz używany zawias bez luzu i nasmarujesz to dłuższy czas będziesz mieć spokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam . Przy okazji rozbiórki auta zauważyłem pewną rzecz która się na pewno przyda a mianowicie jak ktoś ma wyrobione zawiasy od strony kierowcy to nie trzeba kupować zawiasów z angola tylko można kupić zawiasy nie wyrobione z wersji europejskiej od strony pasażera a to dlatego bo te zawiasy są takie same jak od strony kierowcy. Zawiasy zakładamy po przekątnej , czyli prawy dolny zakładamy na lewą stronę na górę , a a prawy górny zakładamy na lewą stronę na dół. Zawiasy są znakowane literami "A" i "B" . Od strony kierowcy "A" jest na górze , a od strony pasażera "A" jest na dole. Witam, dokładnie tak jest zawiasy przednie z prawej strony pasują do lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi