boszax Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jestem nowy na forum - tak wiec witam wszystkich serdecznie. Zakupiłem ostatnio Primere P11 z 1996 roku z silnikiem 2.0TD. Naprawdę fajny samochodzik. Chciałem sprawdzić kody błędów według instrukcji na tym forum. Niestety okazało się, ze kontrolka Check Engine w ogóle się nie zapala. Stąd mam pytanka. Czy kontrolka ta powinna zaświecić się po włączeniu zapłonu??Jeśli tak to pewnie jest przepalona albo w ogóle wyjęta by nie raziła w oczy podczas jazdy . Stąd drugie moje pytanie jaki to rodzaj żarówki i w jakiej oprawce (gdzieś czytałem, że są różne kolory). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 nie rozbierałem dokładnie zegarów z P11 i możliwe że żarówki mogą być białe kolor zapewnia plastik jak zdemolujesz to można przestawić i myślę ze są to takie małe żaróweczki na wtyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Poczytaj sobie to http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/36-nissan-primera-p11/68-wymiana-arowek-podwietlenia-zegarow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boszax Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Czytałem to już wcześniej, tylko tam jest o żarówkach od podświetlenia zegarów. Ciekawe czy te od kontrolek są takie same same?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Mysle ze tak. U mnie po lifcie jest inny typ zarowek i taka sama jest od checka jak do podswietlenia zegarow. Wiec napewno bedzie w p11 tak samo. Nie wiem tylko jaka bedzie od kontrolki akumulatora bo u mnie jest taka sama jak do zegarow ale duzo wieksza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo_TD Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Czytałem to już wcześniej, tylko tam jest o żarówkach od podświetlenia zegarów. Ciekawe czy te od kontrolek są takie same same?? Do zegarów masz bodajże 3 duże takie jak do postojowych świateł tylko w koszulkach niebieskich i chyba 2 małe też w koszulkach. Do kontrolek są wszędzie małe i białe poza podświetlaniem licznika przejechanyck km i zegarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boszax Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Czyli chodzi pewnie o żarówkę 1.2W 12V tylko jeszcze jaki rodzaj gniazda? Goła żarówka ma trzonek W2x4,6d. A chcąc kupić z tym czarnym plastikiem do mocowania (podstawką) jest już problem bo jest kilka oznaczeń np. BX8,5d ; B8,3d ; BX8,4d itp Wole kupić od razu z mocowaniem bo pewnie ktoś wyciągnął i wywalił. Tylko z jakim trzonkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Boszax za przeproszeniem, czemu trujesz tak d*pę, chcesz pospamować czy jesteś aż tak mało rozgarnięty. Na forum jest trochę tych tematów o żarówkach i pamiętaj że masz p11 a nie p11,144 Jeśli nie potrafisz odnaleźć tematu to weź i sobie rozkręć deskę wyjmij żarówkę i porównaj z fotkami na necie. Pamiętaj że część kontrolek jest nieaktywnych Z tego co ja się orientuję to do P11 idą zwykłe W5W jako podświetlenie zegarów i W2W do kontrolek Te Bx8 4,d to są montowane w poliftówkach do oświetlenia wyświetlacza LCD Taka żarówka w serwisie nissana kosztuje 25 zeta a wystarczy kupić zwykłą do podświetlania klawiszy i wymienić w oprawce zaoszczędzając w ten sposób 23 zeta na sztuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boszax Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Truję d*pę bo nie chce 5 razy rozkręcać. Nie znam zupełnie tego samochodu dlatego tak dopytuje. No ale w końcu jakiś konkret W2W. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.