krzysztof6101 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam.Mam pytanie.Jak wymontować pompę paliwa w Note 1,4 benzyna.Czy trzeba wymontować zbiornik paliwa,czy jest inne dojscie do pompy?Gdzie znajduje się filtr paliwa,czy w zbiorniku?Pytam bo mam problem z Note 1,4 (benzyna),podczas jazdy (na normalnych obrotach) zaczyna szarpać,dzieje się tak na rozgrzanym silniku(na zimnym jest normalnie) na postoju niekiedy zafalują obroty.Byłem na badaniu komputerowym,żadnych błędów nie ma,a jednak coś się dzieje niedobrego.Byłem u trzech(3) elektryków i wszyscy sugerują, jakby była woda w paliwie .Paliwo zmieniłem a objawy zostały.Chciałbym przejrzeć cały układ paliwowy od pompy do silnika,być może pompa jest zabrudzona lub woda jest na dnie zbiornika.Stracilem już sporo pieniędzy(wymieniona była sonda,czyszczona i kalibrowana prrzepustnica i pomogło tylko na krótki okres czasu.Czy miał ktoś takie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Szczerze odpowiem Ci że nie wiem jak jest w Note.W innych pojazdach zazwyczaj wystarczyło zdjąć siedzisko tylnej kanapy,a pod nią był dostęp do przewodów paliwowych i pompy paliwa.Spróbuj zdjąć siedzisko ,może pod nim będzie dostęp tak jak w innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 sprawdź przede wszystkim świece, kable wys. nap. potem uklad zaplonowy, resztę okablowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Note nie posiada kabli wys. napięcia.Za to posiada elektroniczny zapłon i jakikolwiek błąd zaraz by wyszedł na kontroli komputerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6101 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Świece były wymontowane i sprawdzane przez elektryka i są okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Krzysztof6101, szczerze mówiąc nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. U mnie identyczne objawy były spowodowane przez uszkodzenie sondy lambda i wymiana pomogła, ale Ty piszesz, że sonda wymieniona, więc może rzeczywiście to wina paliwa, ale nie wiem gdzie jest filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6101 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam.,,notek-a'' mam pytanie, czy pamiętasz,która sonda była wymieniana (pierwsza przed katalizatorem,czy druga za nim) i jaki błąd pokazywał komputer,czy paliła się kontrolka wadliwego dzialania(pomarańczowa).U mnie przed wymianą sondy paliła się kontrolka pomaranczowa i (uszkodzony element grzejny sondy pierwszej,przed katalizatorem) po wymianie kontrolka zgasła, ale szarpanie i niekiedy falowanie zostalo.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) Filtr do benzynowego silnika ma taki wygląd: http://www.iparts.pl/czesc/filtr-paliwa,nissan,note-e11-od-2006-03,1-4-88km,80-5482-19174-100261-0-257-3001111.html Więc musi być zamontowany poza zbiornikiem Edytowane 11 Marca 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6101 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Wymontowałem pompe paliwa(ani śladu wody,pompa czysta,paliwo kryształ).Dostęp do pompy tak jak sugerował JACKO29 pod tylnym siedzeniem po prawej stronie,trzeba odkręcic cztery śruby,którymi przykręcone jest do podłogi(dwie od strony bagażnika a dwie przy nogach pasażerów).Sruby są zakryte plastikowymi nakładkami,które trzeba uważnie podważyć.Fotel jest ciężki i przyda się druga osoba do pomocy.Pompę wyjąc jest łatwo,trzeba odkręcić dużą nakrętkę od zbiornika i wyciągnąć ją ostrożnie, uważając na pływak poziomu paliwa.W pompie jest siateczka,innego filtra nie ma.Pierwszy etap mam poza sobą(chociaż jestem pewien że wina nie leży po stronie paliwa) Czekam,może ,,notek-a" odpowie na temat sondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Tak jak pisałem,filtr ten właściwy musi być poza zbiornikiem,zazwyczaj z dala od wydechu,czyli będzie gdzieś w okolicach prawego nadkola(tak jest w innych modelach)Wpinany jest w obieg za pomocą szybkozłączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam.,,notek-a'' mam pytanie, czy pamiętasz,która sonda była wymieniana (pierwsza przed katalizatorem,czy druga za nim) i jaki błąd pokazywał komputer,czy paliła się kontrolka wadliwego dzialania(pomarańczowa).U mnie przed wymianą sondy paliła się kontrolka pomaranczowa i (uszkodzony element grzejny sondy pierwszej,przed katalizatorem) po wymianie kontrolka zgasła, ale szarpanie i niekiedy falowanie zostalo.Pozdrówka Szczerze mówiąc, to nie jestem pewny która to sonda. Wydawało mi się, że to ta za katalizatorem, ale była jakoś z przodu, więc już nie wiem. Dlatego zamieszczam zdjęcie starej sondy i numer nowej: BOSCH LS 6462 0 258 006 462. Kontrolka pomarańczowa silniczka paliła się, ale dopiero po jakimś czasie - kilku dniach (objawy były najpierw). Po podłączeniu komputera i wykasowaniu błędu kontrolka zgasła na jakiś czas, ale objawy zostały. Po wymianie sondy - jak ręką odjął, ani objawów ani kontrolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6101 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Dzięki.Myślę, że jest to ta druga sonda,bo u mnie byla wymieniana pierwsza oznaczona OZA603-N2.(numer ten wybity jest na sondzie)i jest to oryginał oznaczony na opakowaniu NISSAN 22690-ED000.Jak będę miał dostęp do kanału to wykręcę tą drugą i porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Sklepy, które sprzedają części w internecie, nie zawsze zamieszczają zdjęcia dokładnie tych, które sprzedają, dlatego nie mogłem dojść, która to dokładnie, ale mi też raczej wychodzi, że to ta za katalizatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafaello12 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Mam identyczne objawy w Note 1,4 sonda pierwsza wymieniona, czyszczona i kaliborwana przepustanica i jakby dećko lepiej, ale nadal szarpie, moze rozwizales swój problem, z tym że u mnie przed wymiana sondy nie paliła się żadna kontrolka ,a po wymianie i wyjechaniu z serwisu w ciągu 5 minut kontrolka pomarańczowa zapala się. Samochód stał w serwisie dwa razy po dwa dni raz wymiana sondy drugi raz czyszczenie przepustanicy i nadal brak poprawy. pozdrawiam Rafał W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tayson Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 witam- jestem początkujący . potrzebuje zlokalizować filtr paliwa w nissan note 1,6 benzyna. proszę o pomoc. pozdrawiam- Tayson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 A w jakim celu ? W NOTE filtr paliwa jest bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 witam- jestem początkujący . potrzebuje zlokalizować filtr paliwa w nissan note 1,6 benzyna. proszę o pomoc. pozdrawiam- Tayson Ja nie zlokalizowałem...ale możesz sam poszukać... http://nissan4u.com/parts/note/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Filtr paliwa w 1.6 znajduje się w pompie paliwa i jest bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi