buladag Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 1.8 Pb Pierwsze foto to chyba odpowietrznik, tylko czego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacGayver Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 drugie foto - węgiel aktywny trzecie foto - zaślepka skrzyni biegów (w starszych egzemplarzach lub bez ABS jest tam ślimak od prędkościomierza) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 odpowietrznik skrzyni biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted March 10, 2012 Author Share Posted March 10, 2012 Jacek: To są dwa odpowietrzniki skrzyni? MacGayver: Ten węgiel pochłania jakieś opary paliwa czy to coś od klimy? Foto 3: jAK zdejmę tą zaślepkę to pod nią jest otwór do wewnątrz skrzyni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 czy,dwa,nie wiem ja mam 2,2di,w benzyniaku jest węglowy zasobnik do oparów paliwa z wyjściem do kolektora ssącego,często z elektozaworem,który steruje przepływem oparów.Klima ma obieg zamknięty,nie ma żadnego powiązania z resztą samochodu,poza tym,że pasek napędza kompresor od klimy.A z skrzyni biegów manualnej za zwyczaj wychodzi jeden odpowietrznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.