Gość martinello2 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Czy ktos wie, czy w wersji QQ Acenta w bagazniku jest wiązka do podłaczenia subwoofera ? Gdzie ewentualnie szukać tej wiązki bo w pobliżu koła zapasowego są po obu stronach widoczne fragmenty podwiązanych przewodów . Czy ktoś z posiadaczy wersji z systemem Bose może mi odpowiedzieć gdzie dokładnie idzie kabel od subwoofera ? I jeszcze jedno pytanie- czy ten subwoofer jest aktywny? to zn. czy ma juz w sobie wbudowany wzmacnaicz czy jest on osobno ? Jeśli wzmacnaicz jest wbudowany w subwoofer to znaczyłoby ,że w wiązce jest też napięcie zasilające sub +12 v . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemus863 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Też chętnie się dowiem co z tym subwooferem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinello2 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 NIe ma nikogo kto ma system bose fabryczny z subwooferem? Gdzie idzie kabel ? bo nie wiem gdzie mam szukać tej wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Przy okazji pozimowych porządków w aucie: Przewód zasilający głośnik w kole zapasowym w oplocie materiałowym wchodzi w wzmocnienie poprzeczne , a następnie po wyjściu ze wzmocnenia prowadzony jest w głównym oplocie przewodów wzdłuż lewego progu. Dalej nie wiem , ale musi dojść do wzmacniacza pod siedzeniem pasażera. dodaję kilka zdjęć, J. Edytowane 13 Marca 2012 przez JACEK1952 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinello2 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Przy okazji pozimowych porządków w aucie: Przewód zasilający głośnik w kole zapasowym w oplocie materiałowym wchodzi w wzmocnienie poprzeczne , a następnie po wyjściu ze wzmocnenia prowadzony jest w głównym oplocie przewodów wzdłuż lewego progu. Dalej nie wiem , ale musi dojść do wzmacniacza pod siedzeniem pasażera. dodaję kilka zdjęć, J. dzieki wielkie za zdjecia!!!!! Niestety u mnie taki kabel w oplocie jest po prawej stronie od koła zapasowego u CIebie widzę że z lewej. Więc obawiam sie że, w wersji acenta jednak nie ma tego wyprowadzenia na subwoofer a kabel w oplocie słuzy do czegoś innego. Rozumiem że subwoofer jest pasywny a wzmacniacz do niego( fabryczny w Teknie) jest pod siedzeniem kierowcy ? Mam jeszcze pytanie jak brzmi taki subwoofer i jakim cudem dzwięk przechodzi do kabiny , skoro sam głośnik przykrywa gruba wykładzina w bagażniku a do tego jeszcze sam bagażnik jest odseparowany od kabiny poprzez półkę i oparcie tylnej kanapy. Muszę chyba iśćdo salonu i sobie posłuchać ale nie spodzewam się cudów raczej. ... Edytowane 14 Marca 2012 przez martinello2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) dzieki wielkie za zdjecia!!!!! Niestety u mnie taki kabel w oplocie jest po prawej stronie od koła zapasowego u CIebie widzę że z lewej. Więc obawiam sie że, w wersji acenta jednak nie ma tego wyprowadzenia na subwoofer a kabel w oplocie słuzy do czegoś innego. Rozumiem że subwoofer jest pasywny a wzmacniacz do niego( fabryczny w Teknie) jest pod siedzeniem kierowcy ? Mam jeszcze pytanie jak brzmi taki subwoofer i jakim cudem dzwięk przechodzi do kabiny , skoro sam głośnik przykrywa gruba wykładzina w bagażniku a do tego jeszcze sam bagażnik jest odseparowany od kabiny poprzez półkę i oparcie tylnej kanapy. Muszę chyba iśćdo salonu i sobie posłuchać ale nie spodzewam się cudów raczej. ... Subwoofer przenosi drgania akustyczne przez całą strukturę pojazdu ,oczywiście ,gdy jest głosno ustawiony,ale ja słucham muzyki raczej cicho/wsłuchuję się w dżwięki jadącego pojazdu/.Nie zajmuje też cennego miejsca w bagażniku! Dodatkowo mam wygłuszoną komorę bagażnika i podłogę pod tylną kanapą filcem z wykładziny mieszkaniowej - mniej słychać tylne opony. Ktoś na forum już opisywał zasadę działania subwoofera, lecz nie mogę tego teraz odszukać. Natomiast system BOSE to także , a może głównie 6 głośników w kabinie / dużo lepsze od standardowych/ i te grają super. Można stwierdzić czy dany utwór "leci" z MP3 , czy z płyty CD / lepsze wrażenie dzwiekowe/. Muzykę z subwoofera wykorzystuję natomiast np. przy otwartym bagażniku na imprezkach na świeżym powietrzu. Można dać "czadu"- oczywiście trzeba pamietać o możliwości rozładowania akumulatora! Reasumując ja jestem bardzo zadowolony z tego systemu nagłaśniającego - miałem już kilkanaście samochodów od nowości wyposażonych w różne systemy nagłaśniające , ale ten zdecydowanie najlepszy. QQ SYSTEM BOSE.pdf Edytowane 14 Marca 2012 przez JACEK1952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinello2 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jacku , bardzo dziękuję za te cenne informacje. Mam jeszcze jedno pytanie: czy wzmacniacz ktory jest pod siedzeniem pasażera napędza tylko subwoofer czy też głośniki drzwiowe? Zauwazylem u siebie ze pod siedzeniem są jakies kostki niepodłączone do niczego, więc może właśnie to wyprowadzenie na wzmacniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Jacku , bardzo dziękuję za te cenne informacje. Mam jeszcze jedno pytanie: czy wzmacniacz ktory jest pod siedzeniem pasażera napędza tylko subwoofer czy też głośniki drzwiowe? Zauwazylem u siebie ze pod siedzeniem są jakies kostki niepodłączone do niczego, więc może właśnie to wyprowadzenie na wzmacniacz? do wzmacniacza dochodzą dwa wielożyłowe/ wielokolorowe/ przewody w oplocie materiałowym zakończone kostkami. O szczegółach połączeń nie wiem - potrzebny schemat . Zrobiłem kilka zdjęć, ale tam jest trudny dostęp. Pozdrawiam Jacek Edytowane 15 Marca 2012 przez JACEK1952 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinello2 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 do wzmacniacza dochodzą dwa wielożyłowe/ wielokolorowe/ przewody w oplocie materiałowym zakończone kostkami. O szczegółach połączeń nie wiem - potrzebny schemat . Zrobiłem kilka zdjęć, ale tam jest trudny dostęp. Pozdrawiam Jacek Jestem w szoku ze zadałeś sobie tyle trudu żeby zrobić te fotki!!!!! Bardzo dziękuję w imieniu swoim jak i zapewne innych forumowiczów , którzy zainteresowali się tematem dokupienia suba do acenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jestem w szoku ze zadałeś sobie tyle trudu żeby zrobić te fotki!!!!! Bardzo dziękuję w imieniu swoim jak i zapewne innych forumowiczów , którzy zainteresowali się tematem dokupienia suba do acenty . Nie ma sprawy. Do garażu chodzę w kapciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam. Chyba podejmuję się tematu dołożenia BOSE do wersji I-way. Poniżej zamieszczam zdjęcie zestawu, które znalazłem kiedyś na aukcji. O efektach pracy będę pisał w temacie "Subwoofer BOSE - jak podłączyć?" Link do tematu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61804-subwoofer-bose-jak-podlaczyc/?hl=bose Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi