Gość adrian.wro Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam, Podejrzewam ze padl mi rozrusznik, mianowice wczoraj wieczorem przy starcie cos bardzo slabo krecil ale odpalil, dzis rano i po poludniu krecil jeszcze slabiej ale odpalil. Po pracy podjechalem pod dom i sprobowalem odpalic i nic - zarzezil lekko i nic. Akumulator mam nowy. Chcialbym go sprawdzic najpierw czy to rozrusznik ale nie za bardzo wiem jak. Jakies pomysly?? Na pych nie da rady bo to autmat, tak wiec zostaje wykrecenie i sprawdzenie jego. Gdzie on sie znajduje w silniku?? Pozdrawiam A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Witam. Taki sam objaw miałem w moim terrano. Niestety pech chciał że rozrusznik zepsuł mi się w Słowenii. Wirnik i szczotki zostały zmielone. W najlepszym wypadku będziesz miał do wymiany szczotki w najgorszym szczotki i wirnik. Jak masz możliwość to zajmij się tym. Niestety nie pomogę Ci w lokalizacji rozrusznika w Twoim nissanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Sprawdź najpierw czy któraś z klem się nie poluźniła. Może wystarczy dokręcić lub przeczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian.wro Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Klemy OK! Udalo mi sie wyciagnac rozrusznik. Podlaczylem go na krotko do akumulatowa i nic. Tak wiec chyba rozrusznik walniety. Sa jakies domowe sposoby naprawy czy nowy trzeba kupic? Pozdrawiam A Sprawdzilem jeszcze raz rozruszik i wyglada na to ze jest OK. Wczesniej zle go podlaczalem :/ Jutro zamontuje go jeszcze raz przeczyszcze klemy itd. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Pozdrawiam A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekKol Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Na pewno to jakaś pierdoła.Kiedyś tak miałem w golfie tylko kontrolki jeszcze prezygasały. Wyczyściłem i dokręciłem klemy i było ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian.wro Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Zamontowalem rozrusznik, przeciscilem klemy i wszystkie styki i nic. Samochod nie odpala. Co to moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WJAREK Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 jak chodził wymontowany to podłącz na krótko po zamontowaniu ,tylko ostrożnie uważaj na palce. może nie dochodzi prąd do styku elektromagnesu.(cienki kabelek) awaria stacyjki może też być,że chodzi bez obciązenia. jak dostanie opór ,słabnie (zwarcie na wirniku lub stojanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian.wro Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Wydaje mi sie ze prad dochodzil bo byl goracy jak go wyjmowalem. Jutro sprobuje zrobic tak jak mowiles. Pozdrawiam A Okazalo sie ze szczotki byly do wymiany! Dzieki za rady i pomoc!! Pozdrawiam A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.