Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie zrozumiały komunikat

Morfeus_blue
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to mój pierwszy post na tym forum, dla tego proszę o wyrozumiałość.

Starałem się wyszukać coś na ten temat ale nie znalazłem. Wydaje mi się że ten komunikat jest wezwaniem do wymaganego serwisu, ale w internecie takie komunikaty wyglądały inaczej. Największy barierą w odczytywaniach takich komunikatów jest tym że mam do wyboru tylko dwa języki: Francuski i Holenderski które nie są moją dobrą stroną :). Po przetłumaczeniu tego komunikatu na Google translator wyszło coś takiego: "Utrzymanie konieczne, konserwacja jest nie zbędna". Czy taki komunikat to okresowy przegląd czy dla tego że coś się dzieję?

Drugie moje pytanie, czy ktoś z was posiada może płytę do wgrywania innych języków, najlepiej w języku angielskim. Są posty gdzie był poruszany temat o zmianie języka, ale linki już nie działają (przedawniły się). Jeśli ktoś z was posiada taką płytę to bardzo proszę o przesłanie obrazu płyty,będę bardzo wdzięczny.

Załączam zdjęcie komunikatu:

undefined

post-50203-0-29696400-1332013309_thumb.jpg

Nic innego jak tylko udać się do serwisu na tprzegląd. Ten komuikat i symbol są bardzo wyraźne o co chodzi. Nie tylko w nissanie to występuje ale też w innych samochodach i maszynach.

Kolego tu masz linka o kasowaniu samodzielnym inspekcji olejowej co prawda po angielsku ale dziala

http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/41-nissan-primera-p12/62-kasowanie-sygnau-o-wymaganym-serwisie

Pozdrawiam kmiart ale poczytaj instrukcje można ustawić takie komunikaty samodzielnie dla rożnego przebiegu dla informacji kierowcy są takie chyba 3 możliwości o ile pamiętam

A tu kolego masz link do instrukcji obsługi do p12

pozdrawiam i milej lektury

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61253-primera-instrukcje/

• Upvote 1

Dzięki Kmiart, laktura na pewno się przyda. Co do instruckji kasowania błędu będę próbował. Tylko obawiam się że jak wejdę do trybu serwisowego to tam również będzie niezrozumiały język :D. Wpierwszej kolejności chciałbym zmienić język, więc jeśli ktoś jest w stanie przesłać aktualnego linka do obrazu płyty będę wdzięczny.

To banalne

1 Wyłączyć audio przyc OFF

2 Trzymając wciśnięty przyc INFO trzeba pokrętłem od głośności pokręcić ponad 20 obr. w prawo bądź lewo i samo się włączy menu serwisowe, można tam Jeszce poustawiać subwoofer zmieniarke, zdiagnozować auto, ustawić paramerty klimy i kilka innych dupereli.

masz jeszce link:

http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/41-nissan-primera-p12/62-kasowanie-sygnau-o-wymaganym-serwisie

Edytowane przez kcroot

a jak skasujecie czy tez wstrzymacie informacje o wymaganym serwisie to działa was menu serwisowe z 3 paskami do ustawienia przebiegu z przypomnieniem ?? bo u mnie to co chwila sie kasuje :]

Wchodziłem do tego trybu ale jest w tym diabelskim języku. Nie będę czegoś na czuja robił bo nie mam zielonego pojęcia co wtedy zmieniam. Jak by było w języku angielskim na pewno było by fajnie się tym pobawić.

undefined

podaj swój e-mail a wrzucę ci zmianę języka menu , nagrasz na płytę i możesz bawić się do woli po angielsku

Wchodziłem do tego trybu ale jest w tym diabelskim języku. Nie będę czegoś na czuja robił bo nie mam zielonego pojęcia co wtedy zmieniam. Jak by było w języku angielskim na pewno było by fajnie się tym pobawić.

undefined

u mnie normalnie z menu settings da się wybrać angielski i inne

Ale ja mam wybór tylko dwa języki, mój jest sprowadzany z Belgi. Widocznie różne softy wgrywali na różnej rojony europy choć moim zdaniem Angielski powinien być zawsze do wyboru.

Ale ja mam wybór tylko dwa języki, mój jest sprowadzany z Belgi. Widocznie różne softy wgrywali na różnej rojony europy choć moim zdaniem Angielski powinien być zawsze do wyboru.

To moze byc prawda bo ja mam z wloch

• 2 lata później...

Kolego tu masz linka o kasowaniu samodzielnym inspekcji olejowej co prawda po angielsku ale dziala

Pozdrawiam kmiart ale poczytaj instrukcje można ustawić takie komunikaty samodzielnie dla rożnego przebiegu dla informacji kierowcy są takie chyba 3 możliwości o ile pamiętam

A tu kolego masz link do instrukcji obsługi do p12

pozdrawiam i milej lektury

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61253-primera-instrukcje/

Pierwszy raz na forum, więc witam wszystkich serdecznie :)

Od paru dni jestem szczęśliwym nabywcą Primerki P12 1.9 dci 2004 r. liftback. Miała być 2.2 no ale nic ciekawego nie było.

Do rzeczy - strony w linkach są już nieaktywne. Czy ma ktoś może aktualne?

• 1 miesiąc temu...